Bulgur à la Malta
![Bulgur à la Malta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_46102/cf_259/bulgur_à_la_malta.jpg)
En spännande variant av ris à la Malta där basen är bulgur istället för ris. Du blandar bulgur à la maltan med vispgrädde och apelsin samt toppar det hela med björnbär. Ett utmärkt alternativ när man tröttnat på julgröten!
![Bulgur à la Malta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_46102/cf_259/bulgur_à_la_malta.jpg)
Ingredienser
4 portioner
250 g björnbär
2 dl hel bulgur
1 dl vispgrädde
2 msk strösocker
finrivet skal av 1/2 apelsin
bitar av 1 apelsin
För alla
Rätten är äggfri, men innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot soja-, havre- eller risbaserat mjölkalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1238 KJ / 296 kCal
Fett10.8 g
Kolhydrater40.2 g
Protein5.9 g
Kommentarer