Bulgur à la Malta

6
0
Bulgur à la Malta

En spännande variant av ris à la Malta där basen är bulgur istället för ris. Du blandar bulgur à la maltan med vispgrädde och apelsin samt toppar det hela med björnbär. Ett utmärkt alternativ när man tröttnat på julgröten!

Bulgur à la Malta

Ingredienser

4 portioner
250 g björnbär
2 dl hel bulgur
1 dl vispgrädde
2 msk strösocker
finrivet skal av 1/2 apelsin
bitar av 1 apelsin

För alla

Rätten är äggfri, men innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot soja-, havre- eller risbaserat mjölkalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1238 KJ / 296 kCal
Fett 108 g
Kolhydrater 402 g
Protein 59 g
Läs mer om näringsvärden