Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Bulgur à la Malta

En spännande variant av ris à la Malta där basen är bulgur istället för ris. Du blandar bulgur à la maltan med vispgrädde och apelsin samt toppar det hela med björnbär. Ett utmärkt alternativ när man tröttnat på julgröten!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina björnbären om de är frysta.
  2. Koka hel bulgur i osaltat vatten enligt kokstidsanvisningen på förpackningen. Häll av och låt svalna ordentligt.
  3. Vispa vispgrädde med strösocker.
  4. Finriv skalet av den halva apelsinen (för 4 port). Skala apelsinen och skär i bitar.
  5. Blanda bulgur, vispad grädde, apelsinskal och apelsinbitar. Servera med bären.

För alla

Rätten är äggfri, men innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot soja-, havre- eller risbaserat mjölkalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g björnbär
  • 2 dl hel bulgur
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • finrivet skal av 1/2 apelsin
  • bitar av 1 apelsin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1238 kJ / 296 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer