En värmande coq au vin är perfekt den här tiden på året. Kastanjechampinjoner och kycklinglårfilé står för huvudrollen i denna rätt. Koka kycklingen tillsammans med matlagningsvin, vatten, buljongtärning, soja, lagerblad och timjan. Bryt av den mustiga grytan med bulgur och en fräsch sallad på sidan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2021
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blev jättegott !!! Förutom att det var mycket lite sallad.
Per
2023-01-07Väldigt gott, hade uppskattat mer sallad i form av körsbärstomater och liknande 4/5
Kim
2021-01-17God gryta. (Vi gjorde på kycklingfilé istället för kycklinglårfilé eftersom det var vad vi hade hemma, och det var ok, men jag tror det blir mycket bättre med lårfilé eftersom den inte blir lika ”träig” i en gryta som vanlig filé.)
Sara
2021-01-13