Coq au vin på kyckling med sallad

14
4
Coq au vin på kyckling med sallad

En värmande coq au vin är perfekt den här tiden på året. Kastanjechampinjoner och kycklinglårfilé står för huvudrollen i denna rätt. Koka kycklingen tillsammans med matlagningsvin, vatten, buljongtärning, soja, lagerblad och timjan. Bryt av den mustiga grytan med bulgur och en fräsch sallad på sidan.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2020

Coq au vin på kyckling med sallad

Ingredienser

4 portioner

Coq au vin

250 g
kastanjechampinjoner
3
schalottenlökar
600 g
kycklinglårfilé
1 msk
rapsolja
-
salt
-
peppar
2
vitlöksklyftor
2 1/2 dl
rött matlagningsvin
2 dl
vatten
1
kycklingbuljongtärning
1 msk
kinesisk soja
2
lagerblad
1 tsk
timjan
2 tsk
majsstärkelse
4
port bulgur (gärna fullkorn)
1
kruka röd/grön sallad
1/2 msk
vitvinsvinäger
1 msk
rapsolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Kim

2021-01-17

Väldigt gott, hade uppskattat mer sallad i form av körsbärstomater och liknande 4/5

Sara

2021-01-13

God gryta. (Vi gjorde på kycklingfilé istället för kycklinglårfilé eftersom det var vad vi hade hemma, och det var ok, men jag tror det blir mycket bättre med lårfilé eftersom den inte blir lika ”träig” i en gryta som vanlig filé.)

Elizabet

2020-12-10

Riktigt smakrik och god!

Näringsvärde per portion

Energi 1707 KJ / 407 kCal
Fett 10 g
Salt 3 g
Kolhydrater 37 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept