Vintersallad med brysselkål och fetaost

10
1
Vintersallad med brysselkål och fetaost

Ett riktigt matigt och härligt recept på en sallad som passa perfekt i vinter. Vintersalladen gör du med bland annat brysselkål, bulgur, valnötter och fetaost. Nyttigt och smakfullt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2011

Vintersallad med brysselkål och fetaost

Ingredienser

4 portioner
3 dl hel bulgur
6 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
500 g brysselkål
1 1/2 msk strösocker
1/2 msk vitvinsvinäger
4/5 dl vatten
1 msk smör eller margarin
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 apelsiner
50 g valnötter
1/2 kruka hackad persilja
2 msk olivolja
1 krm peppar till bulgurblandningen
salt till bulgurblandningen
150 g fetaost
ca 400 g picknicklår av kalkon

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med glutenfritt gryn, t ex glutenfri couscous eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, uteslut fetaosten.
Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.

 

Gör så här

Tips

Barnknepet: servera salladsingredienserna i olika skålar och låt alla ta av det de vill ha.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Malin

2019-01-06

Jättegott! Använde mathavre istället för bulgur. La till fint skivad rödlök (som hade fått ligga i iskallt vatten en stund)

Näringsvärde per portion

Energi 2538 KJ / 607 kCal
Fett 259 g
Kolhydrater 558 g
Protein 342 g
Läs mer om näringsvärden