Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vintersallad med brysselkål och fetaost

Ett riktigt matigt och härligt recept på en sallad som passa perfekt i vinter. Vintersalladen gör du med bland annat brysselkål, bulgur, valnötter och fetaost. Nyttigt och smakfullt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgurn i buljongen enligt koktidsangivelsen på förpackningen. Gör resten under tiden.
  2. Ansa, skölj och skär brysselkålen i halvor. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten 3–5 minuter. Häll av och låt ånga av.
  3. Vispa ihop socker, vinäger och vatten tills sockret löst sig. Stek brysselkålen i matfettet ca 2 minuter i en stekpanna tills den fått fin färg. Häll på vinägerblandningen. Rör om och låt all vätska koka in. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  4. Skala apelsinerna med kniv. Skär ut hinnfria filéer. Grovhacka valnötterna.
  5. Blanda bulgur, brysselkål och persilja med oljan och peppar i en skål. Smaka av med salt.
  6. Lägg bulgurblandningen på ett stort fat. Toppa med apelsin, valnötter och smulad fetaost. Servera med kalkonköttet i skivor.

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med glutenfritt gryn, t ex glutenfri couscous eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, uteslut fetaosten.
Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.

 

Tips

Barnknepet: servera salladsingredienserna i olika skålar och låt alla ta av det de vill ha.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl hel bulgur
  • 6 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
  • 500 g brysselkål
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 0,8 dl vatten
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 apelsiner
  • 50 g valnötter
  • 1/2 kruka hackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm peppar till bulgurblandningen
  • salt till bulgurblandningen
  • 150 g fetaost
  • ca 400 g picknicklår av kalkon
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2538 kJ / 607 kCal