Vintersallad med brysselkål och fetaost

Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
1
Vintersallad med brysselkål och fetaost

Ett riktigt matigt och härligt recept på en sallad som passa perfekt i vinter. Vintersalladen gör du med bland annat brysselkål, bulgur, valnötter och fetaost. Nyttigt och smakfullt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2011

Vintersallad med brysselkål och fetaost

Ingredienser

4 portioner
3 dl hel bulgur
6 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
500 g brysselkål
1 1/2 msk strösocker
1/2 msk vitvinsvinäger
4/5 dl vatten
1 msk smör eller margarin
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 apelsiner
50 g valnötter
1/2 kruka hackad persilja
2 msk olivolja
1 krm peppar till bulgurblandningen
salt till bulgurblandningen
150 g fetaost
ca 400 g picknicklår av kalkon

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Jättegott! Använde mathavre istället för bulgur. La till fint skivad rödlök (som hade fått ligga i iskallt vatten en stund)

Malin

2019-01-06

Näringsvärde per portion

Energi2538 KJ / 607 kCal
Fett25.9 g
Kolhydrater55.8 g
Protein34.2 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Lax med dragon- och morotsbulgur
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vintrig sallad med brysselkål, feta och apelsin
Betyg 3.8 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Örtbakat kalkonbröst med potatis och brysselkål
Betyg 2.4 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål med granatäpple och salvia
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga