Lax med bulgur, aprikos och cashewnötter

25
7
Lax med bulgur, aprikos och cashewnötter

Förtjusande chilismakande lax med en underbar bulgur fylld av aprikoser, grovhackade cashewnötter och rucola. Servera din lax och bulgur med en klick syrlig matyoghurt.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010

Lax med bulgur, aprikos och cashewnötter

Ingredienser

1 portioner
1 fryst laxfilé à 140 g
1 dl hel bulgur
1/2 liten rödlök
3 torkade aprikoser eller 2 färska aprikoser
2 msk cashewnötter (rostade)
1 - 2 msk färskpressad citronjuice
1 msk olivolja
1/2 krm salt
1/2 krm peppar
1/2 tsk chiliflakes
1 krm salt
1 msk olja
1/2 dl rucola
ev matyoghurt till servering

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, ris eller bönor.
Gör laktosfri: bjud med laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Tiina

2020-08-25

Jättegott! Blandade i lite sweetchilisås i yoghurten 👌🏼 Smarrigt!

Maria

2016-02-23

Det här var ett gott och bra recept (som lagas utan grädde, vilket ger ett extra plus)

Maria

2013-01-26

Så fantastiskt fräscht o gott. Denna rätt gör vi om och om igen i min familj. Gott med lite riven gurka, citronsaft o mynta i yoghurten.