Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax med bulgur, aprikos och cashewnötter

Förtjusande chilismakande lax med en underbar bulgur fylld av aprikoser, grovhackade cashewnötter och ruccola. Servera din lax och bulgur med en klick syrlig matyoghurt.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fryst laxfilé. Tillaga hel bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka rödlök. Strimla torkade aprikoser. Grovhacka cashewnötter. Blanda bulgur med lök, aprikoser, nötter, färskpressad citronjuice och olivolja. Krydda med salt och peppar.
  3. Krydda laxen med chiliflakes och salt. Stek den 2-3 minuter på varje sida i olja i en stekpanna.
  4. Blanda bulgurblandningen med ruccola och servera till laxen. En klick matyoghurt är gott till.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, ris eller bönor.
Gör laktosfri: bjud med laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 fryst laxfilé à 140 g
  • 1 dl hel bulgur
  • 1/2 liten rödlök
  • 3 torkade aprikoser
  • 2 msk cashewnötter (rostade)
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 krm salt
  • 1 msk olja
  • 1 näve ruccola
  • ev matyoghurt till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?