Lax med bulgur, aprikos och cashewnötter
Förtjusande chilismakande lax med en underbar bulgur fylld av aprikoser, grovhackade cashewnötter och rucola. Servera din lax och bulgur med en klick syrlig matyoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010
Ingredienser
1 portion
1 fryst laxfilé à 140 g
1 dl hel bulgur
1/2 liten rödlök
3 torkade aprikoser eller 2 färska aprikoser
2 msk cashewnötter (rostade)
1 - 2 msk färskpressad citronjuice
1 msk olivolja
1/2 krm salt
1/2 krm peppar
1/2 tsk chiliflakes
1 krm salt
1 msk olja
1/2 dl rucola
ev matyoghurt till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott! Blandade i lite sweetchilisås i yoghurten 👌🏼 Smarrigt!
Tiina
2020-08-25Det här var ett gott och bra recept (som lagas utan grädde, vilket ger ett extra plus)
Maria
2016-02-23Så fantastiskt fräscht o gott. Denna rätt gör vi om och om igen i min familj. Gott med lite riven gurka, citronsaft o mynta i yoghurten.
Maria
2013-01-26