Fiskgratäng med smetana och tomat

24
4
Fiskgratäng med smetana och tomat

En färgglad och smakrik fiskgratäng går oftast hem hos hela familjen. Här har du plommontomater, dill, rödlök och smetana samt chilisås som utgör basen för fiskgratängen. Ät tillsammans med nykokt potatis, kokta grönsaker och middagen är äntligen serverad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2018

Fiskgratäng med smetana och tomat

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Fiskgratäng

600 g alaska pollock
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
1 rödlök
1 ask färsk dill (à 20 g)
2 dl smetana
2 msk chilisås
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Till servering

1/2 påse fryst grönmix (à 500 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Johan

2021-09-30

Fisken blev INTE klar på 20min. Vi använde termometer istället, 52 grader perfekt!

Kajsa

2020-02-22

Jättegod! Toppade med lite riven ost👍🏽

Ann-charlotte

2020-02-06

Lotta En fiskgratäng som är återkommande i vårt kök. Jättegott

Näringsvärde per portion

Energi 2267 KJ / 542 kCal
Fett 22 g
Salt 1.79 g
Kolhydrater 46 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden