Fiskgratäng med smetana och tomat
En färgglad och smakrik fiskgratäng går oftast hem hos hela familjen. Här har du plommontomater, dill, rödlök och smetana samt chilisås som utgör basen för fiskgratängen. Ät tillsammans med nykokt potatis, kokta grönsaker och middagen är äntligen serverad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Fiskgratäng
600 g alaska pollock
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
1 rödlök
1 ask färsk dill (à 20 g)
2 dl smetana
2 msk chilisås
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Till servering
1/2 påse fryst grönmix (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2267 KJ / 542 kCal
Fett22 g
Salt1.79 g
Kolhydrater46 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bytte ut mot lax, krydda med vitpeppar, lite extra chilisås och slog över en liten matgrädde också. Blev väldigt gott!
Sanne
2024-11-17Lättlagat och mycket mustig smak!
Tommy
2023-02-08Smakade konstigt ! Inte gott 👎🏻
Lisbeth
2022-10-27