Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Fiskgratäng med tomat och dill

Kvällens middag mättar både stora och små magar. En smarrig gratäng med den vita lena fisken och krispiga sojabönor i en krämig sås. Medan fisken tillagas i ugnen får du mer tid till annat. Ris och färska tomater till det och middagen är serverad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken och sojabönorna.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Fiskgratäng: Lägg fisk och bönor i en ugnssäker form. 
  5. Hacka dillen, blanda den med smetana, chilisås, salt och peppar. Bred smeten över fisken. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  6. Till servering: Skär tomaterna i stora tärningar.
  7. Servera fiskgratängen med ris och tomat.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Koka gärna upp lite vitt vin och rör ner smetanan innan den blandas med resten av ingredienserna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
Fiskgratäng
  • 600 g alaska pollock
  • 250 g sojabönor
  • 1 ask, färsk dill (à 20 g)
  • 2 dl smetana
  • 2 msk chilisås
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Till servering
  • 3 tomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2552 kJ / 610 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer