Fiskgratäng med tomat och dill

20
5
Fiskgratäng med tomat och dill

Kvällens middag mättar både stora och små magar. En smarrig gratäng med den vita lena fisken och krispiga sojabönor i en krämig sås. Medan fisken tillagas i ugnen får du mer tid till annat. Ris och färska tomater till det och middagen är serverad!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2017

Fiskgratäng med tomat och dill

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn

Fiskgratäng

600 g
alaska pollock
250 g
sojabönor
1
ask, färsk dill (à 20 g)
2 dl
smetana
2 msk
chilisås
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar

Till servering

3
tomater

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Koka gärna upp lite vitt vin och rör ner smetanan innan den blandas med resten av ingredienserna.

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Christina

2017-12-29

Gud så gott!

Tomas

2017-11-26

En fiskrätt i vår smak. Mycket gott.

Rosita

2017-11-25

Gott men skippade bönorna och hade i vitt vin i såsen.

Näringsvärde per portion

Energi 2552 KJ / 610 kCal
Fett 24 g
Salt 2 g
Kolhydrater 56 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept