Stekt alaska pollock med äggsås

Hur låter detta: smörstekt alaska pollock som serveras med kokt potatis och en krämig äggsås? Inte så dumt, eller hur? Äggsåsen görs på smetana och kryddar upp med salt och peppar. För att bryta av texturerna lite så serverar du något grönt vid sidan av!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2025

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
4 ägg
2 dl smetana
salt
peppar
250 g broccoli eller fryst grönmix.
600 g alaska pollock
1/2 msk smör
Gör så här
00:09:00
00:04:00
00:02:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2488 KJ / 593 kCal
Fett29 g
Salt1.7 g
Kolhydrater40 g
Protein40 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och gott! Creme fraiche till såsen, gick bra det också.
Camilla
2025-04-02Ni är totalt värdelösa! Det är i princip aldrig rätt varor i matkassen! Får bli en annan matkasse nu.
Magnus
2025-03-24Gott och kul med en sås man inte tänkt sig.
Ida
2024-11-02