Torsk med musslor, äpple och sparris i currysås

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
1
Torsk med musslor, äpple och sparris i currysås

Middag med stor smak av hav serverar du här med denna torsk som presenterar sig själv bland musslor, äpplen och sparris i en gräddig sås på curry och hönsbuljong. Torskfilén och musslorna möter land i antingen potatis eller ris.

Torsk med musslor, äpple och sparris i currysås

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé
salt
peppar
1 burk musslor i lake (à ca 360 g)
2 tsk curry
1 msk rapsolja
1/2 tsk socker
2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
1 dl grädde
1 msk majsstärkelse
1 grönt äpple
8 gröna sparrisar

Till servering

pressad potatis eller ris

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Gott, men inte räckte det med 10 minuter i ugnen! 35 minuter tog det för att fisken skulle bli 56 grader i denna låga temperatur. Men jättegott!

Inger

2014-02-13

Näringsvärde per portion

Energi1773 KJ / 424 kCal
Fett13.1 g

Testa liknande recept

Ost- och nötgratinerade musslor på sparrisbädd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Västkustmacka
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ägghalvor med Smögenröra
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Clam chowder med grillade majskolvar
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokt torsk med mussel- och chilistuffing
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Aioligratinerade musslor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga