Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torsk med musslor, äpple och sparris i currysås

Middag med stor smak av hav serverar du här med denna torsk som presenterar sig själv bland musslor, äpplen och sparris i en gräddig sås på curry och hönsbuljong. Torskfilén och musslorna möter land i antingen potatis eller ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skär torsken i bitar. Lägg bitarna i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
  3. Häll av musslorna i ett durkslag och spara laken. Fräs curry i rapsolja. Tillsätt socker, laken från musslorna, vatten, hönsbuljongtärning och grädde, koka sakta i 10 minuter. Red av såsen med majsstärkelse utrört med lite vatten och låt den koka ca 2 minuter. Smaksätt såsen med salt och peppar.
  4. Skölj och kärna ur äpplet, skär bort botten på sparrisen. Skär äpplet i tärningar och sparrisen i bitar. Koka äpple och sparris i såsen i ca 2 minuter. Lägg i musslorna och koka upp snabbt. Häll såsen över torsken.
  5. Till servering: Servera torsken med mussel-grönsakssåsen, pressad potatis eller ris.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé
  • salt och peppar
  • 1 burk musslor i lake (à ca 360 g)
  • 2 tsk curry
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 tsk socker
  • 2 dl vatten
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 grönt äpple
  • 8 gröna sparrisar
Till servering
  • pressad potatis eller ris
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1773 kJ / 424 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden