Torsk med krabb och äggkräm

14
1
Torsk med krabb och äggkräm

Saftig torsk med krabb- och äggkräm, en klassisk rätt med en modern touch. Äggsåsen får sin krämighet av smetana där även krabbkött vänds i och bidrar till en extra fin sälta. När torsken stekts färdig i ugnen serveras den med tillbehör som sparris, citronklyftor och potatis. Låt det väl smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2015

Torsk med krabb och äggkräm

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1 burk krabbkött (à 170 g)
4 ägg
400 g torskfilé
salt och peppar
250 g grön sparris
2 dl smetana
1 citron
1 ask dill (à 20 g)
2 hjärtsallad

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Råstek sparrisen i lite olivolja och flingsalt för mer karaktär istället för att koka den.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Bert

2015-03-29

Krabb och äggkrämen var en riktig höjdare som jag gärna kör igen !!

Näringsvärde per portion

Energi 2455 KJ / 588 kCal
Fett 29 g
Salt 258 g
Kolhydrater 41 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden