Torsk med krabb och äggkräm

Saftig torsk med krabb- och äggkräm, en klassisk rätt med en modern touch. Äggsåsen får sin krämighet av smetana där även krabbkött vänds i och bidrar till en extra fin sälta. När torsken stekts färdig i ugnen serveras den med tillbehör som sparris, citronklyftor och potatis. Låt det väl smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2015

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 burk krabbkött (à 170 g)
4 ägg
400 g torskfilé
salt
peppar
250 g grön sparris
2 dl smetana
1 citron
1 ask dill (à 20 g)
2 hjärtsallad
Gör så här
00:08:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2455 KJ / 588 kCal
Fett29 g
Salt2.58 g
Kolhydrater41 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott alltihop 😋
Diana
2023-07-29Krabb och äggkrämen var en riktig höjdare som jag gärna kör igen !!
Bert
2015-03-29