Torsk med krabb och äggkräm

13
1
Torsk med krabb och äggkräm

Saftig torsk med krabb- och äggkräm, en klassisk rätt med en modern touch. Äggsåsen får sin krämighet av smetana där även krabbkött vänds i och bidrar till en extra fin sälta. När torsken stekts färdig i ugnen serveras den med tillbehör som sparris, citronklyftor och potatis. Låt det väl smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2015

Torsk med krabb och äggkräm

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
1
burk krabbkött (à 170 g)
4
ägg
400 g
torskfilé
-
salt och peppar
250 g
grön sparris
2 dl
smetana
1
citron
1
ask dill (à 20 g)
2
hjärtsallad

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Råstek sparrisen i lite olivolja och flingsalt för mer karaktär istället för att koka den.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Bert

3/29/2015

Krabb och äggkrämen var en riktig höjdare som jag gärna kör igen !!

Näringsvärde per portion

Energi 2455 KJ / 588 kCal
Fett 29 g
Salt 2.58 g
Kolhydrater 41 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept