Torsk med ljummen tomat- och sparrissallad
Det här är ett enkelt och gott fiskrecept som passar utmärkt till vardag eller helg. Torsken bakas i ugn vilket ger dig tid att svänga ihop den fräscha salladen, gjord på bland annat lök, körsbärstomater, sparris, rosmarin och apelsinsaft. Servera med nykokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2014
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
900 g fast potatis
salt
peppar
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
250 g körsbärstomater
1/2 kruka rosmarin
250 g grön sparris
2 msk olivolja
1 apelsin
3 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1812 KJ / 433 kCal
Fett17.1 g
Kolhydrater35.6 g
Protein31.1 g
Kommentarer
Bra fiskrätt
Constantin
2020-09-01Mycket gott och lättlagat!
Ingegerd
2020-08-03