Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torsk med ljummen tomat- och sparrissallad

Det här är ett enkelt och gott fiskrecept som passar utmärkt till vardag eller helg. Torsken bakas i ugn vilket ger dig tid att svänga ihop den fräscha salladen, gjord på bland annat lök, körsbärstomater, sparris, rosmarin och apelsinsaft. Servera med nykokt potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Sätt ugnen på 200˚C.
  3. Koka potatisen i saltat vatten.
  4. Krydda torsken med salt och peppar, lägg den i en ugnssäker form. Stek fisken mitt i ugnen ca 10 minuter.
  5. Skala och skiva lök och vitlök. Skär tomaterna i halvor.
  6. Plocka bladen från rosmarinen. Skär bort nederdelen av sparrisen och skär resten i bitar. Pressa apelsinen.
  7. Fräs lök, vitlök, rosmarin och sparris i olivoljan i en stekpanna och tillsätt saften från apelsinen. Värm och rör i smöret, smaka av med salt och peppar. Lägg i tomaterna.
  8. Servera torsken med tomat- och sparrissalladen och potatisen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé
  • 900 g fast potatis
  • salt och peppar
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 250 g grön sparris
  • 2 msk olivolja
  • 1 apelsin
  • 3 msk smör
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1812 kJ / 433 kCal