Torsk med ljummen tomat- och sparrissallad

9
2
Torsk med ljummen tomat- och sparrissallad

Det här är ett enkelt och gott fiskrecept som passar utmärkt till vardag eller helg. Torsken bakas i ugn vilket ger dig tid att svänga ihop den fräscha salladen, gjord på bland annat lök, körsbärstomater, sparris, rosmarin och apelsinsaft. Servera med nykokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2014

Torsk med ljummen tomat- och sparrissallad

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé
900 g fast potatis
salt och peppar
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
250 g körsbärstomater
1/2 kruka rosmarin
250 g grön sparris
2 msk olivolja
1 apelsin
3 msk smör

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Constantin

2020-09-01

Bra fiskrätt

Ingegerd

2020-08-03

Mycket gott och lättlagat!

Näringsvärde per portion

Energi 1812 KJ / 433 kCal
Fett 171 g
Kolhydrater 356 g
Protein 311 g
Läs mer om näringsvärden