Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Städdagssoppa

En mustig och god soppa som mättar riktigt bra! Soppans ingredienser passar för allas plånbok och är en riktig höjdare för dig som är student och behöver billiga matlådor.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovriv potatisarna. Ansa, skölj och strimla purjon fint. Kärna ur och hacka paprikan.
  2. Bryn färsen i olja och curry i en stor kastrull eller gryta. Smula sönder den med en gaffel. Tillsätt paprikapulver och rör om.
  3. Tillsätt potatis, purjo och paprika. Häll på burktomater, vatten och mjölk. Smaksätt med soja, salt och svartpeppar. 
  4. Låt soppan sjuda under lock på svag värme 30-40 minuter. Det går utmärkt att laga soppan en dag i förväg. 
  5. Servera den het med grovriven parmesanost och grevé (till barnen).

Ingredienser

Portioner: 12
  • 2 stora potatisar
  • 2 purjolökar
  • 1 röd paprika
  • ca 1 kg köttfärs
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk mild curry
  • 1 1/2 msk paprikapulver
  • 1 burk hela tomater
  • 2 l vatten
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
Lägg till i inköpslistan