Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Honungsglaserad stjälkselleri

Denna honungsglaserade stjälkselleri är ett smakfullt tillbehör till exempelvis stekt fisk eller kött. Med smör och honung som glaze får sellerin ett fint djup vilket du avrundar med lite hackad gräslök innan servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och ansa sellerin. Skär i ca 2 cm breda bitar.
  2. Hetta upp matfettet i en stekpanna och fräs sellerin mjuk under omrörning ca 5 min. Häll över honungen och krydda med salt och peppar.
  3. Blanda i gräslöken. Servera stjälksellerin till t ex stekt fisk eller kött och skivade tomater.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stånd stjälkselleri
  • 1 msk smör
  • 2 msk honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk hackad gräslök
Lägg till i inköpslistan