Fröstekt torsk med ärtpesto och roman- och gurksallad
Krispig fröpanering på torsken och en variant på klassisk pesto är en spännande fiskrätt för hela familjen. Peston smakar inte parmesan och basilika som i den klassiska peston från Italien utan istället ärter, solroskärnor och parmesan. Ett kul sätt att äta ärter på!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2012
Ingredienser
4 portioner
520 g torskfilé
900 g färskpotatis
2 msk sesamfrö
1/2 dl solroskärnor
1 ägg
2 msk vetemjöl
salt
peppar
1 msk olivolja
1 kruka romansallad
1/2 gurka
1 msk vitvinsvinäger
Ärtpesto
2 dl gröna ärtor
1/2 dl solroskärnor
50 g flarn av parmesan
2 msk olivolja
1/2 vitlöksklyfta
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2519 KJ / 603 kCal
Fett25.9 g
Kolhydrater48.2 g
Protein40 g
Kommentar
jag behövde dubbla paneringen, räckte till hälften av fisken...
Tomas
2012-05-15