Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fröstekt torsk med ärtpesto och roman- och gurksallad

Krispig fröpanering på torsken och en variant på klassisk pesto är en spännande fiskrätt för hela familjen. Peston smakar inte parmesan och basilika som i den klassiska peston från Italien utan istället ärter, solroskärnor och parmesan. Ett kul sätt att äta ärter på!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken och ärterna.
  2. Borsta, skölj och koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk.
  3. Ärtpesto: Mixa alla ingredienser till ärtpeston. Späd ev med lite vatten om den blir tjock. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda sesamfrö och solroskärnor på en tallrik. Vispa upp ägget med en gaffel. Salta och peppra fisken, vänd den i mjölet och därefter i ägget. Vänd fisken sist i fröblandningen. Stek fisken i oljan ca 10 minuter och vänd då och då.
  5. Skär salladen och gurkan. Ringla över vinäger, salta och peppra.
  6. Servera den nykokta potatisen med torsk, sallad och ärtpesto.

För alla

Rätten är fri från laktos.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjölet mot majsmjöl
Gör mjölkproteinfri: Uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: Uteslut ägget och enkelpanera fisken i fröna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 520 g torskfilé
  • 900 g färskpotatis
  • 2 msk sesamfrö
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 1 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 kruka romansallad
  • 1/2 gurka
  • 1 msk vitvinsvinäger
Ärtpesto
  • 2 dl gröna ärter
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 50 g flarn av parmesanost
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2519 kJ / 603 kCal