Fröstekt torsk med ärtpesto och roman- och gurksallad

5
1
Fröstekt torsk med ärtpesto och roman- och gurksallad

Krispig fröpanering på torsken och en variant på klassisk pesto är en spännande fiskrätt för hela familjen. Peston smakar inte parmesan och basilika som i den klassiska peston från Italien utan istället ärter, solroskärnor och parmesan. Ett kul sätt att äta ärter på!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2012

Fröstekt torsk med ärtpesto och roman- och gurksallad

Ingredienser

4 portioner
520 g
torskfilé
900 g
färskpotatis
2 msk
sesamfrö
1/2 dl
solroskärnor
1
ägg
2 msk
vetemjöl
-
salt och peppar
1 msk
olivolja
1
kruka romansallad
1/2
gurka
1 msk
vitvinsvinäger

Ärtpesto

2 dl
gröna ärtor
1/2 dl
solroskärnor
50 g
flarn av parmesanost
2 msk
olivolja
1/2
vitlöksklyfta
-
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från laktos.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjölet mot majsmjöl
Gör mjölkproteinfri: Uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: Uteslut ägget och enkelpanera fisken i fröna.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Tomas

2012-05-15

jag behövde dubbla paneringen, räckte till hälften av fisken...

Näringsvärde per portion

Energi 2519 KJ / 603 kCal
Fett 25.9 g
Kolhydrater 48.2 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept