Fröstekt torsk med ärtpesto och roman- och gurksallad

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
1
Fröstekt torsk med ärtpesto och roman- och gurksallad

Krispig fröpanering på torsken och en variant på klassisk pesto är en spännande fiskrätt för hela familjen. Peston smakar inte parmesan och basilika som i den klassiska peston från Italien utan istället ärter, solroskärnor och parmesan. Ett kul sätt att äta ärter på!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2012

Fröstekt torsk med ärtpesto och roman- och gurksallad

Ingredienser

4 portioner
520 g torskfilé
900 g färskpotatis
2 msk sesamfrö
1/2 dl solroskärnor
1 ägg
2 msk vetemjöl
salt
peppar
1 msk olivolja
1 kruka romansallad
1/2 gurka
1 msk vitvinsvinäger

Ärtpesto

2 dl gröna ärtor
1/2 dl solroskärnor
50 g flarn av parmesan
2 msk olivolja
1/2 vitlöksklyfta
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

jag behövde dubbla paneringen, räckte till hälften av fisken...

Tomas

2012-05-15

Näringsvärde per portion

Energi2519 KJ / 603 kCal
Fett25.9 g
Kolhydrater48.2 g
Protein40 g

Testa liknande recept

Sprödbakad torsk med krossade ärtor och mynta
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Panerad torsk med dillmajonnäs och sockerärtor
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med ansjoviskräm och ljummen ärtsallad
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad torsk med citronsås
Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt fisk med kokt potatis och curryremoulad
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskpanetter med dillsås
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga