Sprödbakad torsk med ägg- och gräslökssås

2
0
Sprödbakad torsk med ägg- och gräslökssås

För att slippa kladda ner fingrarna i en paneringsprocess så underlättar dessa sprödbakade torskfiléer verkligen din kväll! Medan de tillagas gyllene i ugnen svänger du enkelt ihop din sås innehållande ägg, crème fraiche och gräslök, vilket du inte kommer kunna få nog av! Kokt potatis och rivna morötter är givna tillbehör till kvällens middag.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2020

Sprödbakad torsk med ägg- och gräslökssås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
2 förp sprödbakad torsk (à 360 g)
3 ägg
2 dl lätt crème fraiche
1/2 ask färsk gräslök
salt
peppar
1/2 förp morötter (à 500 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i torsken.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2946 KJ / 701 kCal
Fett 27 g
Salt 3 g
Kolhydrater 80 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept