Sprödbakad torsk med ägg- och gräslökssås
För att slippa kladda ner fingrarna i en paneringsprocess så underlättar dessa sprödbakade torskfiléer verkligen din kväll! Medan de tillagas gyllene i ugnen svänger du enkelt ihop din sås innehållande ägg, crème fraiche och gräslök, vilket du inte kommer kunna få nog av! Kokt potatis och rivna morötter är givna tillbehör till kvällens middag.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 förp sprödbakad torsk (à 360 g)
3 ägg
2 dl lätt crème fraiche
1/2 ask färsk gräslök
salt
peppar
1/2 förp morötter (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2946 KJ / 701 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater80 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer