Sprödbakad torsk med ägg- och gräslökssås

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Sprödbakad torsk med ägg- och gräslökssås

För att slippa kladda ner fingrarna i en paneringsprocess så underlättar dessa sprödbakade torskfiléer verkligen din kväll! Medan de tillagas gyllene i ugnen svänger du enkelt ihop din sås innehållande ägg, crème fraiche och gräslök, vilket du inte kommer kunna få nog av! Kokt potatis och rivna morötter är givna tillbehör till kvällens middag.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2020

Sprödbakad torsk med ägg- och gräslökssås

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
2   förp sprödbakad torsk (à 360 g)
3   ägg
2 dl  lätt crème fraiche
1/2   ask färsk gräslök
salt
peppar
1/2   förp morötter (à 500 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i torsken.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2946 KJ / 701 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater80 g
Protein31 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ugnsbakad torsk med örtcrumble och fetatsatsiki
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med citronmajonnäs
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffranstorsk med krämiga bönor
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med ansjovissås och ärtor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sprödbakad torsk med remouladsås
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dillstekt torsk med potatismos
Betyg 4.2 av 5.
20 personer har röstat
Under 60 min att tillaga