UNDER 45 MIN | Medel

Sprödbakad torsk med ägg- och gräslökssås

För att slippa kladda ner fingrarna i en paneringsprocess så underlättar dessa sprödbakade torskfiléer verkligen din kväll! Medan de tillagas gyllene i ugnen svänger du enkelt ihop din sås innehållande ägg, crème fraiche och gräslök, vilket du inte kommer kunna få nog av! Kokt potatis och rivna morötter är givna tillbehör till kvällens middag.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka potatisen.
  3. Lägg fisken på en ugnsplåt och värm enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Lägg ner äggen i kokande vatten och koka ca 9 minuter (i egen kastrull eller tillsammans med potatisen). Spola äggen kalla. Skala och skär äggen i tärningar. Blanda med crème fraichen. Hacka gräslöken och vänd ner samt smaka av med salt och peppar.
  5. Skala och riv morötterna eller skär dem i stavar.
  6. Servera fisken med potatis, sås och morötter.

För alla

Kontrollera noga innehållet i torsken.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 2 förp sprödbakad torsk (à 360 g)
  • 3 ägg
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 ask färsk gräslök
  • salt
  • peppar
  • 1/2 förp morötter (à 500 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2946 kJ / 701 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept