Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsbakad torsk med örtcrumble och fetatsatsiki

Denna variant på ugnsbakad torsk är toppad av ett smakrikt täcke med örtcrumble. Persiljan och gräslöken sätter fart på smaklökarna tillsammans med tsatsikin smaksatt med fetaost. Servera med nykokt potatis, citron och dill. Middagen är serverad!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Krydda fisken runt om med salt och peppar. Lägg i en oljad ugnssäker form.
  3. Örtcrumble: Nyp ihop smör, mjöl, parmesan, persilja, gräslök och salt till en smulig deg med fingrarna.
  4. Fördela smulet över torsken. Tillsätt vitt vin eller vatten i bottnen på formen. Ställ in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Blanda tsatsikin med smulad fetaost.
  6. Till servering: Servera fisken med tsatsikin samt nykokt potatis och några citronklyftor. Garnera ev med dill.

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym eller svensk hårdost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar torsk , Krav- eller MSC-märkt (à ca 130 g)
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 dl vitt vin eller vatten
  • 2 dl färdig tsatsiki
  • 50 g fetaost
  • olivolja
Örtcrumble
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 3 msk riven parmesanost
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 krm salt
Till servering
  • nykokt potatis
  • citronklyftor
  • ev dill
Lägg till i inköpslistan