Ugnsbakad torsk med örtcrumble och fetatsatsiki

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Ugnsbakad torsk med örtcrumble och fetatsatsiki

Denna variant på ugnsbakad torsk är toppad av ett smakrikt täcke med örtcrumble. Persiljan och gräslöken sätter fart på smaklökarna tillsammans med tsatsikin smaksatt med fetaost. Servera med nykokt potatis, citron och dill. Middagen är serverad!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Ugnsbakad torsk med örtcrumble och fetatsatsiki

Ingredienser

4 portioner
4 portionsbitar torsk , Krav- eller MSC-märkt (à ca 130 g)
3/4 tsk salt
2 krm peppar
1 dl vitt vin eller vatten
2 dl färdig tsatsiki
50 g fetaost
olivolja

Örtcrumble

25 g rumsvarmt smör
3/4 dl vetemjöl
2 - 3 msk riven parmesan
2 msk hackad persilja
2 msk finskuren gräslök
1 krm salt

Till servering

nykokt potatis
citronklyftor
ev dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Torsk med räkor, grön sparris och brynt salviasmör
Betyg 4.5 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sprödbakad torsk med ägg- och gräslökssås
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad torsk med potatissallad och sockergrillad lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakade nudlar med fisk
Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vitvinspocherad torsk med fänkål och örtig färskostsås
Betyg 4.2 av 5.
32 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga