Sprödbakad fisk med savojkål, apelsin, mandel och äppeldip
Lyxigt sprödbakade fiskbitar som är så goda att de säkert blir en ny favorit i köket. Servera fiskbitarna med en fräsch sallad och läcker äppeldip gjord på äpplen, kvarg och schalottenlök.
Ingredienser
4 portioner
Fisk
4 frysta ryggfiléer av alaska pollock (à 150 g)
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
2 ägg
salt och peppar
1 msk neutral rapsolja tilll stekning
1 msk smör tilll stekning
Kål
1/2 savoykålshuvud
1 1/2 msk olivolja
salt och peppar
2 apelsiner
1 dl mandel (gärna skållad)
1 knippe dill
Dip
2 syrliga äpplen
1 finhackad schalottenlök
2 dl kvarg
salt och peppar
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Recept och bild från Findus i samarbete med Tina Nordström.
Tips
Kocken Tina Nordström tipsar: ”Panko-ströbröd ger mycket bättre krisp än vanligt ströbröd. Panko finns i välsorterade butiker i asiatiska hyllan.”
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2434 KJ / 650 kCal
Fett29 g
Salt2.41 g
Kolhydrater49 g
Protein45 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer