Sprödbakad fisk med savojkål, apelsin, mandel och äppeldip

Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
0
Sprödbakad fisk med savojkål, apelsin, mandel och äppeldip

Lyxigt sprödbakade fiskbitar som är så goda att de säkert blir en ny favorit i köket. Servera fiskbitarna med en fräsch sallad och läcker äppeldip gjord på äpplen, kvarg och schalottenlök.

Sprödbakad fisk med savojkål, apelsin, mandel och äppeldip

Ingredienser

4 portioner

Fisk

4 frysta ryggfiléer av alaska pollock (à 150 g)
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
2 ägg
salt
peppar
1 msk neutral rapsolja tilll stekning
1 msk smör tilll stekning

Kål

1/2 savoykålshuvud
1 1/2 msk olivolja
salt
peppar
2 apelsiner
1 dl mandel (gärna skållad)
1 knippe dill

Dip

2 syrliga äpplen
1 finhackad schalottenlök
2 dl kvarg
salt
peppar

Gör så här

Recept och bild från Findus i samarbete med Tina Nordström.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2434 KJ / 650 kCal
Fett29 g
Salt2.41 g
Kolhydrater49 g
Protein45 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Alaska pollock med zucchini och ansjovis
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisk i paneng curry med minimajs
Betyg 3.7 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgryta med saffran och kålrabbi
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig fiskgratäng med potatis
Betyg 4 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt alaska pollock med äggsås
Betyg 3.8 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisk i ugn med kaviarsås
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga