Sprödbakad fisk med savojkål, apelsin, mandel och äppeldip

8
0
Sprödbakad fisk med savojkål, apelsin, mandel och äppeldip

Lyxigt sprödbakade fiskbitar som är så goda att de säkert blir en ny favorit i köket. Servera fiskbitarna med en fräsch sallad och läcker äppeldip gjord på äpplen, kvarg och schalottenlök.

Sprödbakad fisk med savojkål, apelsin, mandel och äppeldip

Ingredienser

4 portioner

Fisk

4 frysta ryggfiléer av alaska pollock (à 150 g)
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
2 ägg
salt och peppar
1 msk neutral rapsolja tilll stekning
1 msk smör tilll stekning

Kål

1/2 savoykålshuvud
1 1/2 msk olivolja
salt och peppar
2 apelsiner
1 dl mandel (gärna skållad)
1 knippe dill

Dip

2 syrliga äpplen
1 finhackad schalottenlök
2 dl kvarg
salt och peppar

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Recept och bild från Findus i samarbete med Tina Nordström.

Tips

Kocken Tina Nordström tipsar: ”Panko-ströbröd ger mycket bättre krisp än vanligt ströbröd. Panko finns i välsorterade butiker i asiatiska hyllan.”

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2434 KJ / 650 kCal
Fett 29 g
Salt 2.41 g
Kolhydrater 49 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden