Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sprödbakad fisk med savojkål, apelsin, mandel och äppeldip

Lyxigt sprödbakade fiskbitar som är så goda att de säkert blir en ny favorit i köket. Servera fiskbitarna med en fräsch sallad och läcker äppeldip gjord på äpplen, kvarg och schalottenlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fisk: Skär fisken i stora kuber.
  2. Lägg mjölet och ströbrödet i varsin skål. Vispa äggen lätt i en separat skål.
  3. Salta och peppra fisken. Dubbelpanera den i mjöl, ägg och panko. Det är viktigt att hela fisken blir täckt av paneringen.
  4. Stek fisken frasig på alla sidor i en stekpanna med rapsolja och smör.
  5. Kål: Ta bort stammen och skär kålen i strimlor, ringla över olivoljan och salta och peppra.
  6. Filea apelsinen och krama resten av saften i kålen. Krama kålen mjuk med fingrarna.
  7. Rosta mandlarna i en torr stekpanna, de ska bli lite gyllenbruna. Vänd ner apelsinfiléer och mandel i kålen. Grovhacka dillen och strö over kålen.
  8. Dip: Riv äpplena på rivjärnet, lägg i en skål tillsammans med hackad schalottenlök.
  9. Blanda ner kvargen, salta och peppra.

Recept och bild från Findus i samarbete med Tina Nordström.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Kocken Tina Nordström tipsar: ”Panko-ströbröd ger mycket bättre krisp än vanligt ströbröd. Panko finns i välsorterade butiker i asiatiska hyllan.”

Ingredienser

Portioner: 4
Fisk
  • 4 frysta ryggfiléer av alaska pollock (à 150 g)
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • 2 ägg
  • salt och peppar
  • 1 msk neutral rapsolja tilll stekning
  • 1 msk smör tilll stekning
Kål
  • 1/2 savoykålshuvud
  • 1 1/2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 apelsiner
  • 1 dl mandel (gärna skållad)
  • 1 knippe dill
Dip
  • 2 syrliga äpplen
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 dl kvarg
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2434 kJ / 650 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept