Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Pizzafisk med potatis

Pizza och fisk? Ja du hörde rätt! I detta recept tillagas den vita fisken i ugn, där pizzasås, oregano och ost skapar smaken av pizza. Servera ihop med kokt potatis och grön paprika, och du har vardagsfavoriten klar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 225˚C.
  3. Koka potatisen.
  4. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Häll över pizzasås och strö över oregano och ost. Laga fisken mitt i ugnen tills innertemperaturen på den är 56°C, ca 20 minuter.
  5. Dela, kärna ur och skär paprikorna i strimlor.
  6. Servera fiskgratängen med potatis, paprika och gärna bröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd till servering.
Gör laktosfri: byt riven mozzarella och cheddar mot laktosfri riven ost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 600 g alaska pollock eller sej
  • 390 g pizzasås
  • 1/2 påse riven mozzarella och cheddarost (à 150 g)
  • 2 gröna paprikor
Att ha hemma
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk oregano
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1793 kJ / 427 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer