Vietnamesiska vårrullar med kyckling
Färska vårrullar fyllda med kyckling och fräscha grönsaker. Skär kyckling, ärtor, salladslök och morötterna i tunna stavar så är det enkelt att rulla in dem i rispappret. Snabb och enkel måltid och för extra valfrihet kan du låta alla fylla och rulla ihop sin egen vårrulle vid bordet.
Ingredienser
4 portioner
400 g kycklinglårfilé
1 vitlöksklyfta
1 msk matolja
2 tsk sesamolja
2 msk sesamfrö
1/2 tsk chiliflakes
3 msk japansk soja
2 morötter
1/2 gurka
1/2 förp salladsärtor (à 150 g)
3 salladslökar
2 avokador
1 kruka koriander
16 rispapper
Till servering
1 1/2 hoisinsås
1 1/2 dl sataysås
rostade sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer