Vietnamesiska vårrullar med kyckling

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Vietnamesiska vårrullar med kyckling

Färska vårrullar fyllda med kyckling och fräscha grönsaker. Skär kyckling, ärtor, salladslök och morötterna i tunna stavar så är det enkelt att rulla in dem i rispappret. Snabb och enkel måltid och för extra valfrihet kan du låta alla fylla och rulla ihop sin egen vårrulle vid bordet.

Vietnamesiska vårrullar med kyckling

Ingredienser

4 portioner
400 g  kycklinglårfilé
1   vitlöksklyfta
1 msk  matolja
2 tsk  sesamolja
2 msk  sesamfrö
1/2 tsk  chiliflakes
3 msk  japansk soja
2   morötter
1/2   gurka
1/2   förp salladsärtor (à 150 g)
3   salladslökar
2   avokador
1   kruka koriander
16   rispapper

Till servering

1 1/2   hoisinsås
1 1/2 dl  sataysås
rostade sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i såserna.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Lägg upp alla grönsaker på ett serveringsfat. Sätt fram en stor skål med ljummet vatten på bordet. Då kan var och en doppa sitt eget rispapper i vattnet. Lyfta upp, låt droppa av och lägga det på sin tallrik och därefter fylla vårrullen med de grönsaker man gillar, innan pappret viks ihop till en rulle.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Enkel Pekinganka
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vårrullar med jordnötsdipp
Betyg 3.8 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vårrullar med limemarinerad lök och hoisinsås
Betyg 4.3 av 5.
47 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Spring roll wrappers med hoisin dipp
Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterade vietnamesiska vårrullar med tofu
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Goi cuon – Sommarrullar med räkor
Betyg 4.7 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga