Enkel Pekinganka

Den här varianten på pekinganka är enklare än originalet och görs på ankbröst istället för hel anka. Pekingankan blir saftig när du marinerar den i apelsinsaft, soja och honung innan tillagningen. Allra godast blir det när du gör egna pannkakor att servera ankan och grönsakerna i. Avsluta med att ringla över kryddig och söt hoisinsås.

Ingredienser
4 portioner
Anka
1/2 apelsin
ca 600 g ankbröst
2 msk japansk soja
1 msk flytande honung
salt
svartpeppar
Pannkakor
4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar ca 240 g)
1 1/2 dl kokande vatten
2 msk matolja
2 msk sesamolja
Fyllning
1/2 gurka
1 liten purjolök (à ca 300 g)
2 dl hoisinsås
Gör så här
02:00:00
00:15:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hej! Tänkte testa detta recept under helgen och undrar om ni kan förtydliga detta "Lägg dubbelpannkakan på en tallrik, skilj halvorna åt.". Menar ni att man skiljer de hela pannkorna åt eller att man lägger ut "halvmånarna" (som de lätt blir när man lägger upp efter stekning) till helt runda dubbelpannkakor?
Helena
2025-01-23Hej! Vi menar att man ska skilja pannkakorna åt. Så att man äter dom enkla när dom bara är stekta på en sida alltså. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-01-24