Enkel Pekinganka

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Enkel Pekinganka

Den här varianten på pekinganka är enklare än originalet och görs på ankbröst istället för hel anka. Pekingankan blir saftig när du marinerar den i apelsinsaft, soja och honung innan tillagningen. Allra godast blir det när du gör egna pannkakor att servera ankan och grönsakerna i. Avsluta med att ringla över kryddig och söt hoisinsås.

Enkel Pekinganka

Ingredienser

4 portioner

Anka

1/2   apelsin
ca 600 g  ankbröst
2 msk  japansk soja
1 msk  flytande honung
salt
svartpeppar

Pannkakor

4 dl  vetemjöl (4 dl motsvarar ca 240 g)
1 1/2 dl  kokande vatten
2 msk  matolja
2 msk  sesamolja

Fyllning

1/2   gurka
1   liten purjolök (à ca 300 g)
2 dl  Blue Dragon hoisinsås

För alla

Kontrollera noga innehållet i såsen.
Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Hoisinanka med bellaverde
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt ankbröst
Betyg 2.7 av 5.
139 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad anka med bondbönor
Betyg 2.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Anka med blomkål- och potatispuré
Betyg 4 av 5.
56 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vietnamesiska vårrullar med kyckling
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt ankbröst med rödkål från Danmark
Betyg 3.4 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga