Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kyckling i hoisinsås

Kvällens middag inspireras av Asien och består av kyckling med bambuskott i hoisinsås. Hoisinsåsen är inte stark utan har en len och fyllig smak med härlig sötma vilket passar både stora och små. Serveras med nykokt ris och färsk gurka. Ät gärna med pinnar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skiva löken.
  3. Skär kycklingen i strimlor och stek dem och löken i oljan i en stekpanna.
  4. Krydda med peppar. Sänk värmen och häll i hoisinsåsen och vattnet. Låt sjuda ca 4 minuter.
  5. Låt bambuskotten rinna av och blanda ner dem i pannan.
  6. Skär gurkan i tärningar.
  7. Servera kycklingen i såsen med ris och gurka.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hoisinsåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1 gul lök
  • ca 600 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk olja
  • peppar
  • 2 dl hoisinsås
  • 1 dl vatten
  • 1 förp bambuskott (à 227 g)
  • 1 gurka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2568 kJ / 620 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer