Kyckling i hoisinsås
Kvällens middag inspireras av Asien och består av kyckling med bambuskott i hoisinsås. Hoisinsåsen är inte stark utan har en len och fyllig smak med härlig sötma vilket passar både stora och små. Serveras med nykokt ris och färsk gurka. Ät gärna med pinnar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 gul lök
ca 600 g kycklinglårfilé
1 tsk olja
peppar
2 dl hoisinsås
1 dl vatten
1 förp bambuskott (à 227 g)
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2568 KJ / 620 kCal
Fett15 g
Salt2.09 g
Kolhydrater79 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ingredienslistan stämmer inte med recept och bild. Ris i text och bild men nudlar i ingredienslistan. .
Pernilla
2023-10-29Tack Pernilla för din uppmärksamhet. Vi har nu justerat i receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-10-30Enkelt och gott
Catarina
2023-10-28Nja, tråkig och trist smak. Kör inte med ICA Hoisinsås.
Anders
2023-10-27