Kyckling i hoisinsås

55
7
Kyckling i hoisinsås

Kvällens middag inspireras av Asien och består av kyckling med bambuskott i hoisinsås. Hoisinsåsen är inte stark utan har en len och fyllig smak med härlig sötma vilket passar både stora och små. Serveras med nykokt ris och färsk gurka. Ät gärna med pinnar!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2017

Kyckling i hoisinsås

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
1 gul lök
ca 600 g kycklinglårfilé
1 tsk olja
peppar
2 dl hoisinsås
1 dl vatten
1 förp bambuskott (à 227 g)
1 gurka

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hoisinsåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

55

Kommentarer

Emil

2022-03-03

Nä alltså det här gick inte att äta. 2dl av den såsen och precis allt smakar nån märklig kemisk smak. Inte det minsta gott. Fick slänga allt tyvärr

Torvald

2021-02-10

Hoisinsåsen gav en väl jolmig/söt smak. Kompenserade med lime, grädde och soya. Toppade med salta jordnötter. Lade gurkan i en grönsallad bredvid.

Eva

2020-08-20

Hoisinsåsen var nästan oätlig med en unken, syntetisk smak. Jag förbättrade den med massor av lime inkl rivet skal. Extra etruskisks och röd pepparfrukt. Lade även till mycket andra grönsaker. Originalreceptet var inte bra.

Redaktionen ICAse

2020-08-21

Oj Eva det lät inte bra. Vilken tur att du kunde rädda middagen genom att piffa till den med kryddor och grönsaker. Det kanske var något fel på hoisinsåsen, eller så får du välja ett annat märke nästa gång. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2568 KJ / 620 kCal
Fett 15 g
Salt 2.09 g
Kolhydrater 79 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden