Spenatpizza med fetaost

15
0
Spenatpizza med fetaost

Pizza på grillen, går det? Japp, och det blir fantastiskt gott. Kavla ut degen, grilla ena sidan, vänd, lägg på fyllning och grilla igen – nu under lock. Här toppar vi med fräst vitlöksspenat, smulad fetaost, pistaschnötter och torkade fikon eller russin.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Spenatpizza med fetaost

Ingredienser

4 portioner
1 sats pizzadeg (se länk nedan under steg 4)
2 vitlöksklyftor
500 g färsk spenat
4 msk pistagenötter
200 g fetaost
4 msk blonda russin eller torkade, hackade fikon
1/2 strimlad rödlök
ströbröd av majs (polenta)
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
2 krm nymalen svartpeppar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: gör glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: ersätt fetaost med laktosfri salladsost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2725 KJ / 648 kCal
Fett 30 g
Salt 3.24 g
Kolhydrater 73 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden