Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Spenatpizza med fetaost

Pizza på grillen, går det? Japp, och det blir fantastiskt gott. Kavla ut degen, grilla ena sidan, vänd, lägg på fyllning och grilla igen – nu under lock. Här toppar vi med fräst vitlöksspenat, smulad fetaost, pistaschnötter och torkade fikon eller russin.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär vitlöken i tunna skivor. 
  2. Fräs vitlöken utan att den tar färg i olja i en stor stekpanna. Tillsätt spenaten i omgångar och fräs den så att den sjunker ihop. Häll av vätskan. Krydda med salt och peppar.
  3. Rosta nötterna lätt i en het stekpanna. Hacka dem grovt.
  4. Dela Pizzadegen till önskat antal pizzor. Kavla varje del till en avlång platta, de blir då mer hanterbara.
  5. Pudra en plåt lätt med ströbröd av majs/polenta. Lägg i plattan så den får en "panerad" yta. Det gör att degen inte fastnar på gallret. Lägg den "panerade" sidan på gallret och grilla 2–3 minuter, tills den fått lite färg på undersidan. Obs! Grilla utan lock. Lägg plattan med den opanerade sidan i ströbrödet. Smula på fetaosten och fördela spenatblandningen på den grillade sidan.
  6. Lägg tillbaka pizzan på grillen. Grilla nu med lock. Temperaturen bör vara 225– 250°C när locket är stängt. Låt pizzan bakas klar och tills osten smält. Strö på russin/fikon och hackade pistaschnötter.
  7. Droppa över lite olivolja och servera.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: gör glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: ersätt fetaost med laktosfri salladsost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 sats pizzadeg (se länk nedan under steg 4)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g färsk spenat
  • 4 msk pistagenötter
  • 200 g fetaost
  • 4 msk blonda russin eller torkade, hackade fikon
  • 1/2 strimlad rödlök
  • ströbröd av majs (polenta)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2725 kJ / 648 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB