Spenatpizza med fetaost

Betyg 3.4 av 5.
15 personer har röstat
0
Spenatpizza med fetaost

Pizza på grillen, går det? Japp, och det blir fantastiskt gott. Kavla ut degen, grilla ena sidan, vänd, lägg på fyllning och grilla igen – nu under lock. Här toppar vi med fräst vitlöksspenat, smulad fetaost, pistaschnötter och torkade fikon eller russin.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Spenatpizza med fetaost

Ingredienser

4 portioner
1 sats pizzadeg (se länk nedan under steg 4)
2 vitlöksklyftor
500 g färsk spenat
4 msk pistagenötter
200 g fetaost
4 msk blonda russin eller torkade, hackade fikon
1/2 strimlad rödlök
ströbröd av majs (polenta)
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2725 KJ / 648 kCal
Fett30 g
Salt3.24 g
Kolhydrater73 g
Protein26 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Hallon- och pistagepizza med vit choklad
Betyg 4.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad zucchini med ricotta, pistage och balsamvinäger
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad persika med pistagehonung och vaniljglass
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rödbetspizza med ädelost och valnötter
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabb äppelmarmelad med pistagenötter
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pistagekräm
Betyg 3.6 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga