Spenatpizza med fetaost
Pizza på grillen, går det? Japp, och det blir fantastiskt gott. Kavla ut degen, grilla ena sidan, vänd, lägg på fyllning och grilla igen – nu under lock. Här toppar vi med fräst vitlöksspenat, smulad fetaost, pistaschnötter och torkade fikon eller russin.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013
Ingredienser
4 portioner
1 sats pizzadeg (se länk nedan under steg 4)
2 vitlöksklyftor
500 g färsk spenat
4 msk pistagenötter
200 g fetaost
4 msk blonda russin eller torkade, hackade fikon
1/2 strimlad rödlök
ströbröd av majs (polenta)
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
2 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2725 KJ / 648 kCal
Fett30 g
Salt3.24 g
Kolhydrater73 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer