Med genvägen över färdig deg går dessa inbakade pizzor snabbt att göra. Förbered inne och baka av ute på grillen. Den smälta getosten blir härligt krämig och sötpotatisen ger både smak och snygg färg. Gott både som hel rätt och uppskuret som plockmat.
Ett recept från:
Buffé
nr 5,
2015
Fri från ägg, men kontrollera pizzadegen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pizzabotten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i pizzadegen och välj t ex laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i pizzadegen. Byt ut getosten mot mjölkfritt ostalternativ t ex tofu.
Näringsvärdena är beräknade per calzone.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gunilla
2020-12-22Getost är ju det mjölkproteinfria alternativet. Den byter man inte ut när man är allergisk mot mjölkprotein. Då är det getost/fårost det man kan äta. Låter väldigt gott så detta ska vi göra på nyårsafton, då vi bara kan träffas utomhus i dessa pandemitider. God jul och gott nytt år!
Amanda
2019-03-13Godaste hemmagjorda pizzan jag smakat!!
Ellen
2017-11-11Hej! Hur tillagar man den om man vill göra den i ugn?
Redaktionen ICAse
2017-11-20Hej Ellen! Jag skulle grädda den på över- och undervärme, ca 250 grader, i 10-15 minuter. Tills den fått fin färg. Grädda gärna på en förvärmd plåt eller pizzasten. Hälsningar Michelle