Calzone med getost och sötpotatis
Med genvägen över färdig deg går dessa inbakade pizzor snabbt att göra. Förbered inne och baka av ute på grillen. Den smälta getosten blir härligt krämig och sötpotatisen ger både smak och snygg färg. Gott både som hel rätt och uppskuret som plockmat.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015
Ingredienser
2 calzone
1 rulle färdig pizzadeg (à ca 230 g)
1 dl solrosfrön
Fyllning
200 g sötpotatis
3 msk olivolja
3 krm salt
1 1/2 krm svartpeppar
450 g fryst spenat (tinad)
1 riven vitlöksklyfta
200 g getost av chèvretyp
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdena är beräknade per calzone.
Energi4605 KJ / 1100 kCal
Fett69 g
Salt4.21 g
Kolhydrater76 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Getost är ju det mjölkproteinfria alternativet. Den byter man inte ut när man är allergisk mot mjölkprotein. Då är det getost/fårost det man kan äta. Låter väldigt gott så detta ska vi göra på nyårsafton, då vi bara kan träffas utomhus i dessa pandemitider. God jul och gott nytt år!
Gunilla
2020-12-22Godaste hemmagjorda pizzan jag smakat!!
Amanda
2019-03-13Hej! Hur tillagar man den om man vill göra den i ugn?
Ellen
2017-11-11Hej Ellen! Jag skulle grädda den på över- och undervärme, ca 250 grader, i 10-15 minuter. Tills den fått fin färg. Grädda gärna på en förvärmd plåt eller pizzasten. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-11-20