Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Calzone med getost och sötpotatis

Med genvägen över färdig deg går dessa inbakade pizzor snabbt att göra. Förbered inne och baka av ute på grillen. Den smälta getosten blir härligt krämig och sötpotatisen ger både smak och snygg färg. Gott både som hel rätt och uppskuret som plockmat.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 2 calzone portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skär sötpotatisen i ca ½ cm tjocka skivor. Blanda med en tredjedel av olivoljan, 1 ½ krm salt och ½ krm peppar (för 2 pizzor). Sprid ut på bakpappersklädd plåt.
  3. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills sötpotatisen är mjuk.
  4. Fräs spenaten i resten av oljan i en stekpanna ca 5 minuter på medelvärme. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare 3 minuter.
  5. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar (för 2 pizzor).
  6. Smula getosten.
  7. Rulla ut degen (kavla om det behövs). Dela degen på mitten, strö över solrosfrön. Fördela fyllningen på ena halvan. Vik över den andra halvan och nyp försiktigt ihop kanterna.
  8. Lägg de två bröden på en varm pizzasten eller på grillgallret över indirekt värme. Lägg på lock. Vänd efter 10–12 minuter. Grilla tills brödet får fin färg, men passa noga så det inte bränns. Låt svalna något.
  9. Skär ev calzonen i bitar och servera.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera pizzadegen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pizzabotten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i pizzadegen och välj t ex laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i pizzadegen. Byt ut getosten mot mjölkfritt ostalternativ t ex tofu. 

Näringsvärdena är beräknade per calzone.

Ingredienser

Portioner: Ger 2 calzone
  • 1 rulle färdig pizzadeg (à ca 230 g)
  • 1 dl solrosfrön
Fyllning
  • 200 g sötpotatis
  • 3 msk olivolja
  • 3 krm salt
  • 1 1/2 krm svartpeppar
  • 450 g fryst spenat (tinad)
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 200 g getost av chèvretyp
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4605 kJ / 1100 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer