Calzone med getost och sötpotatis

Betyg 3.1 av 5.
87 personer har röstat
3
Calzone med getost och sötpotatis

Med genvägen över färdig deg går dessa inbakade pizzor snabbt att göra. Förbered inne och baka av ute på grillen. Den smälta getosten blir härligt krämig och sötpotatisen ger både smak och snygg färg. Gott både som hel rätt och uppskuret som plockmat.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015

Calzone med getost och sötpotatis

Ingredienser

2 calzone
1 rulle färdig pizzadeg (à ca 230 g)
1 dl solrosfrön

Fyllning

200 g sötpotatis
3 msk olivolja
3 krm salt
1 1/2 krm svartpeppar
450 g fryst spenat (tinad)
1 riven vitlöksklyfta
200 g getost av chèvretyp

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
87 personer har röstat

Kommentarer

Getost är ju det mjölkproteinfria alternativet. Den byter man inte ut när man är allergisk mot mjölkprotein. Då är det getost/fårost det man kan äta. Låter väldigt gott så detta ska vi göra på nyårsafton, då vi bara kan träffas utomhus i dessa pandemitider. God jul och gott nytt år!

Gunilla

2020-12-22

Godaste hemmagjorda pizzan jag smakat!!

Amanda

2019-03-13

Hej! Hur tillagar man den om man vill göra den i ugn?

Ellen

2017-11-11

Hej Ellen! Jag skulle grädda den på över- och undervärme, ca 250 grader, i 10-15 minuter. Tills den fått fin färg. Grädda gärna på en förvärmd plåt eller pizzasten. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-11-20

Näringsvärde per portion

Näringsvärdena är beräknade per calzone.
Energi4605 KJ / 1100 kCal
Fett69 g
Salt4.21 g
Kolhydrater76 g
Protein44 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kantarellpizza med getost
Betyg 3.6 av 5.
88 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad sallad med mango, getost och sojaolja
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paket med morötter, honung, getost och solrosfrön
Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chèvrekräm
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Minipizzor med chèvre och persikor
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Matvetesallad med aprikoser och getost
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga