Minipizzor med rostad paprika och pesto

3
0
Minipizzor med rostad paprika och pesto

Här använder vi färdig pizzadeg på rulle. Bara att ta ut de stansade rundlarna, grilla ena sidan, vända, toppa med rostad paprika, färdig pesto och små mozzarellabollar – och grilla igen – nu med lock.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Minipizzor med rostad paprika och pesto

Ingredienser

6 st
1 förp färdig pizzadeg mini-pizzakit (à 520 g)
6 msk grön pesto
100 g grillad strimlad paprika i olja
1 förp minimozzarella (à 150 g)
rostade pinjenötter
färsk basilika till garnering
ströbröd av majs (polenta)
flingsalt
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: gör glutenfri pizzadeg eller köp färdig glutenfri botten.
Gör laktosfri: välj mjölkfri pizzabotten och pesto. Ersätt mozzarella med t ex laktosfri salladsost/färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfri pizzabotten och pesto. Ersätt mozzarella och rivost med tofu och/eller annat mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Har du en så kallad iPiniumplåt eller baksten så använd den. Lägg plåten eller stenen på gallret och låt den bli riktigt varm.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1549 KJ / 369 kCal
Fett 19 g
Salt 1.97 g
Kolhydrater 37 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden