Rödbetspizza med ädelost och valnötter

Pizza på grillen blir otroligt gott och är lättare än man tror. Kalva ut degen, grilla ena sidan, vänd, lägg på fyllning och grilla igen – nu under lock. Toppa med kokta skivade rödbetor, smulad ädelost och valnötter. Ringla balsamico över.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Ingredienser
4 portioner
1 sats pizzadeg (se länk nedan under steg 2)
4 - 5 kokta rödbetor (4 - 5 rödbetor motsvarar 500 g)
ca 250 g ädelost
3/4 dl grovt hackade valnötter
mangoldskott eller rucola till garnering
crema di balsamico (konc balsamvinäger)
ströbröd av majs (polenta)
olivolja
flingsalt
nymalen svartpeppar
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: gör glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: använd t ex smakrik hårdost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt ädelost med mjölkfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3463 KJ / 825 kCal
Fett42 g
Salt4.42 g
Kolhydrater85 g
Protein28 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott.
Åsa
2020-06-13