Rödbetspizza med ädelost och valnötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rödbetspizza med ädelost och valnötter

Pizza på grillen blir otroligt gott och är lättare än man tror. Kalva ut degen, grilla ena sidan, vänd, lägg på fyllning och grilla igen – nu under lock. Toppa med kokta skivade rödbetor, smulad ädelost och valnötter. Ringla balsamico över.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva rödbetorna i 1⁄2 cm tjocka skivor.
  2. Kavla ut Pizzadegen till önskat antal pizzor. Kavla varje del till en avlång platta, de blir då mer hanterbara.
  3. Pudra en plåt lätt med ströbröd av majs/polenta. Lägg i plattan så den får en "panerad" yta. Det gör att degen inte fastnar på gallret. Lägg den "panerade" sidan på gallret och grilla 2–3 minuter, tills den fått lite färg på undersidan. Obs! Grilla utan lock. 
  4. Lägg plattan med den opanerade sidan i ströbrödet.  Smula över ädelosten på den grillade sidan. Lägg på rödbetorna.
  5. Lägg tillbaka pizzan på grillen. Grilla nu med lock. Temperaturen bör vara 225– 250°C när locket är stängt. Låt pizzan bakas klar och tills osten smält.
  6. Strö på hackade valnötter och garnera med mangoldskott/ruccola. Droppa över lite olja, salta och peppra och ringla över balsamico.
  7. Skär upp pizzan i småbitar och servera.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: gör glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: använd t ex smakrik hårdost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt ädelost med mjölkfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 sats pizzadeg (se länk nedan under steg 2)
  • 5 kokta rödbetor (4 - 5 rödbetor motsvarar 500 g)
  • ca 250 g ädelost
  • 3/4 dl grovt hackade valnötter
  • mangoldskott eller rucola till garnering
  • crema di balsamico (konc balsamvinäger)
  • ströbröd av majs (polenta)
  • olivolja
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3463 kJ / 825 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept