Rödbetspizza med ädelost och valnötter

4
1
Rödbetspizza med ädelost och valnötter

Pizza på grillen blir otroligt gott och är lättare än man tror. Kalva ut degen, grilla ena sidan, vänd, lägg på fyllning och grilla igen – nu under lock. Toppa med kokta skivade rödbetor, smulad ädelost och valnötter. Ringla balsamico över.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Rödbetspizza med ädelost och valnötter

Ingredienser

4 portioner
1
sats pizzadeg (se länk nedan under steg 2)
4 - 5
kokta rödbetor (4 - 5 rödbetor motsvarar 500 g)
ca 250 g
ädelost
3/4 dl
grovt hackade valnötter
-
mangoldskott eller rucola till garnering
-
crema di balsamico (konc balsamvinäger)
-
ströbröd av majs (polenta)
-
olivolja
-
flingsalt
-
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: gör glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: använd t ex smakrik hårdost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt ädelost med mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Åsa

2020-06-13

Jättegott.

Näringsvärde per portion

Energi 3463 KJ / 825 kCal
Fett 42 g
Salt 4.42 g
Kolhydrater 85 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept