Rödbetspizza med ädelost och valnötter
Pizza på grillen blir otroligt gott och är lättare än man tror. Kalva ut degen, grilla ena sidan, vänd, lägg på fyllning och grilla igen – nu under lock. Toppa med kokta skivade rödbetor, smulad ädelost och valnötter. Ringla balsamico över.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013
Ingredienser
4 portioner
1 sats pizzadeg (se länk nedan under steg 2)
4 - 5 kokta rödbetor (4 - 5 rödbetor motsvarar 500 g)
ca 250 g ädelost
3/4 dl grovt hackade valnötter
mangoldskott eller rucola till garnering
crema di balsamico (konc balsamvinäger)
ströbröd av majs (polenta)
olivolja
flingsalt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3463 KJ / 825 kCal
Fett42 g
Salt4.42 g
Kolhydrater85 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott.
Åsa
2020-06-13