Rödbetspizza med ädelost och valnötter

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
1
Rödbetspizza med ädelost och valnötter

Pizza på grillen blir otroligt gott och är lättare än man tror. Kalva ut degen, grilla ena sidan, vänd, lägg på fyllning och grilla igen – nu under lock. Toppa med kokta skivade rödbetor, smulad ädelost och valnötter. Ringla balsamico över.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Rödbetspizza med ädelost och valnötter

Ingredienser

4 portioner
1 sats pizzadeg (se länk nedan under steg 2)
4 - 5 kokta rödbetor (4 - 5 rödbetor motsvarar 500 g)
ca 250 g ädelost
3/4 dl grovt hackade valnötter
mangoldskott eller rucola till garnering
crema di balsamico (konc balsamvinäger)
ströbröd av majs (polenta)
olivolja
flingsalt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Jättegott.

Åsa

2020-06-13

Näringsvärde per portion

Energi3463 KJ / 825 kCal
Fett42 g
Salt4.42 g
Kolhydrater85 g
Protein28 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Minipizzor med chèvre och persikor
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 15 min att tillaga
Spenatsallad med ädelost och tranbär
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostgrillad kyckling med rödbets- och valnötssallad
Betyg 3.5 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vispad brie med soltorkad tomat
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad salma provencale
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga