Majssoppa med snabba pizzabullar
En enkel och matig soppa som passar perfekt att ta med sig på utflykten. I en termos håller majssoppan värmen och med en god pizzabulle till blir det riktigt mumsig och mättande picknickmat.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 potatis
1 msk smör
1 stor burk majs (à ca 340 g)
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
salt
svartpeppar
ev chiliflakes till servering
Pizzabullar
1 färdig pizzadeg med tomatsås (à ca 600 g)
1 dl riven ost (gärna lagrad)
1 dl skivade svarta kärnfria oliver
2 tsk oregano
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2060 KJ / 489 kCal
Fett16 g
Salt4.22 g
Kolhydrater73 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Har gjort denna soppa många gånger. Har ibland pizzabullar & andra gånger quesadillas till.
Cecilia
2021-01-19Lite soppa per portion! Räckte som förrätt, vi fick ordna extra mat efteråt. Receptet räcker till 2 personer så gör dubbla. Annars mycket god soppa.
Carolina
2021-01-17Barnen älskar denna soppa! Vi brukar dock även passera den genom en stor sil efter mixning så att den blir helt slät.
Annika
2021-01-03