Spenatpasta med vita bönor och pesto
En krämig pasta tackar man nästan aldrig nej till! Såsen sjuds upp och kokar samman vita bönor, spenat, grädde, pesto och annat gott. Servera ovanpå en bädd av nykokt pasta, och toppa med pinjenötter (som du kan torrosta för extra smak). Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2022
Ingredienser
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen och i peston.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Välj glutenfri havredryck och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Men skippar nog bönorna nästa gång, de gjorde vare sig till eller från…
Carola
2022-01-12Riktigt gott! Fräste även i zucchini!
Irene
2022-01-04Dåligt. Skitdålig kombo! /Pia i Västerås
Christina
2021-11-06