Spenatpasta med vita bönor och pesto

13
3
Spenatpasta med vita bönor och pesto

En krämig pasta tackar man nästan aldrig nej till! Såsen sjuds upp och kokar samman vita bönor, spenat, grädde, pesto och annat gott. Servera ovanpå en bädd av nykokt pasta, och toppa med pinjenötter (som du kan torrosta för extra smak). Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2021

Spenatpasta med vita bönor och pesto

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna pappardelle)
380 g kokta stora vita bönor
1 gul lök
1/2 msk rapsolja
400 g fryst bladspenat
130 g pesto basilika
2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1/2 dl havrebaserad mjölkdryck
1 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
250 g körsbärstomater
1/2 dl pinjenötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och i peston.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Välj glutenfri havredryck och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Rosta gärna pinjenötterna gyllenbruna i en het och torr stekpanna med lite salt.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Amy

2021-02-16

Riktigt gott! Fungerar bra med vanlig mjölk och grädde, samt solrosfrön istället för pinjenötter.

Marie-louise

2021-01-28

Smakrikt och god

Susanne

2021-01-27

Jättegod rätt

Näringsvärde per portion

Energi 2975 KJ / 712 kCal
Fett 35 g
Salt 3 g
Kolhydrater 74 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept