Bjud ugnsbakade rödbetor som förrätt eller tillbehör tillsammans med en god rucolaolja. Lägg bara upp dina varma, pinjenötsbeströdda rödbetor och rucola på fat och servera direkt.
Ingredienser
4 portioner
Rucolaolja
1 msk färsk, riven pepparrot
1 förp rucola (à 65 g)
1 krm salt
1 dl majs- eller rapsolja
500 g rödbetor , förkokta
1 msk olja
1 tsk salt
50 g pinjenötter
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Byt pinjenötter mot solroskärnor. Bröd är gott att servera till.
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 3.8 av 5.
44 personer har röstat
1 st
Kommentar
En verklig delikatess. Men i stället för att skala primörerna förvällde jag dem i 5 min, kylde dem därefter i kallt vatten och skrapade bort skalet. Bakade dem sedan hela i ugnen. För övrigt allt enligt receptet.
Kommentar
En verklig delikatess. Men i stället för att skala primörerna förvällde jag dem i 5 min, kylde dem därefter i kallt vatten och skrapade bort skalet. Bakade dem sedan hela i ugnen. För övrigt allt enligt receptet.
Brita
2006-07-05