Ugnsbakade rödbetor med rucolaolja

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
1
Ugnsbakade rödbetor med rucolaolja

Bjud ugnsbakade rödbetor som förrätt eller tillbehör tillsammans med en god rucolaolja. Lägg bara upp dina varma, pinjenötsbeströdda rödbetor och rucola på fat och servera direkt.

Ugnsbakade rödbetor med rucolaolja

Ingredienser

4 portioner

Rucolaolja

1 msk  färsk, riven pepparrot
1   förp rucola (à 65 g)
1 krm  salt
1 dl  majs- eller rapsolja
500 g  rödbetor , förkokta
1 msk  olja
1 tsk  salt
50 g  pinjenötter

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Byt pinjenötter mot solroskärnor.
Bröd är gott att servera till.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

En verklig delikatess. Men i stället för att skala primörerna förvällde jag dem i 5 min, kylde dem därefter i kallt vatten och skrapade bort skalet. Bakade dem sedan hela i ugnen. För övrigt allt enligt receptet.

Brita

2006-07-05

Näringsvärde per portion

Energi1581 KJ / 378 kCal
Fett34 g
Salt3 g
Kolhydrater14 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Rödbetor med brynt smör, pepparrot och kapris
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Rödbets- och pepparotssallad
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rödbetssallad med grillad halloumiost
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Het rödbets- och pepparrotsrasp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spättarullar med pepparrot och rödbetor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga