Ugnsbakade rödbetor med rucolaolja
Bjud ugnsbakade rödbetor som förrätt eller tillbehör tillsammans med en god rucolaolja. Lägg bara upp dina varma, pinjenötsbeströdda rödbetor och rucola på fat och servera direkt.
Ingredienser
4 portioner
Rucolaolja
1 msk färsk, riven pepparrot
1 förp rucola (à 65 g)
1 krm salt
1 dl majs- eller rapsolja
500 g rödbetor , förkokta
1 msk olja
1 tsk salt
50 g pinjenötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1581 KJ / 378 kCal
Fett34 g
Salt3 g
Kolhydrater14 g
Protein4 g
Kommentar
En verklig delikatess. Men i stället för att skala primörerna förvällde jag dem i 5 min, kylde dem därefter i kallt vatten och skrapade bort skalet. Bakade dem sedan hela i ugnen. För övrigt allt enligt receptet.
Brita
2006-07-05