Matig bondsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Matig bondsallad

Denna härliga bondsallad är såväl matig som hälsosam. Med ingredienser som vita bönor, salladslök, tomat, basilika, pinjenötter och ruccola får den härliga smaker! Servera gärna tillsammans med avokadodressing eller en god vinägrett.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av spadet och skölj bönorna i kallt vatten. 
  2. Skala och skiva lök och potatis. Skölj och skiva tomater, gurka och rädisor.
  3. Blanda samtliga ingredienser. Servera gärna tillsammans med Avokadodressing eller en god vinägrett.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk stora vita bönor
  • 2 salladslökar
  • 4 kokta potatisar
  • 2 tomater
  • 1/4 gurka
  • 8 rädisor
  • 1 dl plockad basilika
  • 1 dl rostade pinjenötter
  • 5 dl ruccolasallad
  • 1 1/2 dl klippt gräslök
  • 1 dl finhackad, slätbladig persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 889 kJ / 212 kCal