Krämig spenatpasta med rostade pinjenötter

117
15 Klimatsmart
Krämig spenatpasta med rostade pinjenötter

Trots kort tid i köket blir resultatet en krämig pastarätt med fina smaker av spenat, lök, grädde, tomat och pinjenötter. Spenatpasta med rostade pinjenötter är ett inbjudande och snabblagat pastrecept som passar perfekt till en trevlig middag eller lunch hemma!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2016

Krämig spenatpasta med rostade pinjenötter

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta, gärna penne
1 dl pinjenötter
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
400 g fryst bladspenat
130 g pesto
2 1/2 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
2 krm salt
1 krm peppar
250 g körsbärstomater

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston och buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matfett och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj pesto utan ost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Barnknepet: tomater som värms upp kan ofta tålas bättre än sådana som inte är uppvärmda. Låt tomaterna koka med i ca 5 minuter och prova dig gärna fram!

Vad tyckte du om receptet?

117

Kommentarer

Åse

2022-03-04

En absolut vegetarisk favorit. Lätt och snabb att laga och överraskande gott!

Johannes

2021-12-13

Det här är nog en av mina alltime favoriter.

Lars-gunnar

2021-09-15

Bytte ut pinjenötterna mot solrosfrön, betydligt billigare och funkar i princip lika bra. Lg

Näringsvärde per portion

Energi 3818 KJ / 913 kCal
Fett 64 g
Salt 2 g
Kolhydrater 62 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden