Trots kort tid i köket blir resultatet en krämig pastarätt med fina smaker av spenat, lök, grädde, tomat och pinjenötter. Spenatpasta med rostade pinjenötter är ett inbjudande och snabblagat pastrecept som passar perfekt till en trevlig middag eller lunch hemma!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2016
Kontrollera noga innehållet i peston och buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matfett och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj pesto utan ost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Håller med Åse, överraskande gott. Och Lars-Gunnars tips om solrosfrön som alternativ fungerade utmärkt.
Michael
2022-09-05En absolut vegetarisk favorit. Lätt och snabb att laga och överraskande gott!
Åse
2022-03-04Det här är nog en av mina alltime favoriter.
Johannes
2021-12-13