Krämig spenatpasta med rostade pinjenötter
Trots kort tid i köket blir resultatet en krämig pastarätt med fina smaker av spenat, lök, grädde, tomat och pinjenötter. Spenatpasta med rostade pinjenötter är ett inbjudande och snabblagat pastrecept som passar perfekt till en trevlig middag eller lunch hemma!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna penne
1 dl pinjenötter
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
ca 400 g fryst bladspenat
130 g basilikapesto
2 1/2 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
2 krm salt
1 krm peppar
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3818 KJ / 913 kCal
Fett64 g
Salt2 g
Kolhydrater62 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Instämmer med övriga som också tyckt att rätten var MYCKET GOD!! Överraskande god tyckte sambon : -)
Jan-olof
2024-12-05Mycket gott, hela familjen tycker om rätten. Vi adderade ett par vitlöksklyftor och en mild grön pepparfrukt.
Gunilla
2024-01-30Nej, det blev inte gott. Varken min man eller jag tyckte om den här rätten. Hade jag fel pesto? Använde ICAs ekologiska.
Birgitta
2024-01-19