Krämig spenatpasta med rostade pinjenötter

Trots kort tid i köket blir resultatet en krämig pastarätt med fina smaker av spenat, lök, grädde, tomat och pinjenötter. Spenatpasta med rostade pinjenötter är ett inbjudande och snabblagat pastrecept som passar perfekt till en trevlig middag eller lunch hemma!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna penne
1 dl pinjenötter
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
ca 400 g fryst bladspenat
130 g basilikapesto
2 1/2 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
2 krm salt
1 krm peppar
250 g körsbärstomater
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3818 KJ / 913 kCal
Fett64 g
Salt2 g
Kolhydrater62 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott även med färsk spenat och hemgjord pesto.
Nikki
2025-03-11Enkelt,gott
Alexandra
2025-02-25Instämmer med övriga som också tyckt att rätten var MYCKET GOD!! Överraskande god tyckte sambon : -)
Jan-olof
2024-12-05