Krämig spenatpasta med rostade pinjenötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig spenatpasta med rostade pinjenötter

Trots kort tid i köket blir resultatet en krämig pastarätt med fina smaker av spenat, lök, grädde, tomat och pinjenötter. Spenatpasta med rostade pinjenötter är ett inbjudande och snabblagat pastrecept som passar perfekt till en trevlig middag eller lunch hemma!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hetta upp en stekpanna och rosta pinjenötterna i torr panna tills de får en gyllenebrun färg. Häll upp i en skål och låt svalna.
  3. Skala och skiva löken. Stek den i matfettet i en stekpanna på svag värme tills löken blir genomskinlig. Tillsätt spenaten och peston och stek ytterligare några minuter.
  4. Häll i grädde och smulad buljongtärning och låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dela tomaterna och vänd ner dem i såsen eller servera till.
  6. Servera nykokt pasta med spenatsås och toppa med pinjenötter.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojabaserat alternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Barnknepet: tomater som värms upp kan ofta tålas bättre än sådana som inte är uppvärmda. Låt tomaterna koka med i ca 5 minuter och prova dig gärna fram!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna penne
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 400 g fryst bladspenat
  • 130 g pesto
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 250 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3818 kJ / 913 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept