Krämig spenatpasta med rostade pinjenötter
Trots kort tid i köket blir resultatet en krämig pastarätt med fina smaker av spenat, lök, grädde, tomat och pinjenötter. Spenatpasta med rostade pinjenötter är ett inbjudande och snabblagat pastrecept som passar perfekt till en trevlig middag eller lunch hemma!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2024
Ingredienser
För alla
Kontrollera noga innehållet i peston och buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matfett och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj pesto utan ost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott, hela familjen tycker om rätten. Vi adderade ett par vitlöksklyftor och en mild grön pepparfrukt.
Gunilla
2024-01-30Nej, det blev inte gott. Varken min man eller jag tyckte om den här rätten. Hade jag fel pesto? Använde ICAs ekologiska.
Birgitta
2024-01-19Håller med Åse, överraskande gott. Och Lars-Gunnars tips om solrosfrön som alternativ fungerade utmärkt.
Michael
2022-09-05