Bönsallad med pinjenötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bönsallad med pinjenötter

Bönor är både gott och nyttigt. En bönsallad med pinjenötter är både fräscht, krispigt och mättande. Ät salladen som den är eller servera som tillbehör till kött eller kyckling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta nötterna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Ta upp på ett fat och låt kallna.
  2. Spola hastigt av de olika bönsorterna och låt rinna av.
  3. Skölj och halvera tomaterna. Skölj och finstrimla salladslöken. Blanda vinägern med olja, salt och peppar i en salladsskål. Vänd i bönor, tomater och lök. Skölj salladen.
  4. Vänd ner salladen precis innan servering och strössla över nötterna.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 burk berlottibönor (à 400 g)
  • 1 burk kidneybönor (à 400 g)
  • 1 burk vita bönor (à 400 g)
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 knippa salladslök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 200 g ruccolasallad
Lägg till i inköpslistan