Spenatpasta med svamp och valnötter

Betyg 3.3 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Nyckelhålsmärkt.
Spenatpasta med svamp och valnötter

En krämig pasta är aldrig fel och när den även innehåller ostronskivling, portabellosvamp och valnötter kan inget gå fel. Medan radiatoripastan kokar svänger du ihop såsen bestående av spenat, svampen och vita bönor. Grovhacka valnötter och plocka bladen av en basilika som en final touch och måltiden är serverad!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2018

Spenatpasta med svamp och valnötter

Ingredienser

4 portioner
150 g ostronskivling
200 g portabellosvamp
1/2 purjolök
2 msk olivolja
200 g spenat
1 förp, kokta stora vita bönor (à 380 g)
2 dl matlagningsgrädde
1 dl lättmjölk
1/2 msk majsstärkelse
1 msk japansk soja
salt
peppar
4 port pasta (gärna fullkorn)
1 dl valnötter
1 kruka basilika

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Menlös smak och rinnig sås

    Agnes

Näringsvärde per portion

Energi2895 KJ / 692 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater68 g
Protein21 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Portabellopasta med spenat och vitlök
    Betyg 4 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad