UNDER 30 MIN | Enkel

Grillad portabello med två sorters lök

Ett enkelt men ack så gott recept på tillbehör till grillmiddagen är grillad portabello med två varianter av lök. Den grillade svampen får en söt och mustig smak av både grillad och rostad lök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och dela lökarna på längden. Blanda löken med hälften av olivoljan och smaksätt med salt och peppar.
  2. Ansa svampen. Pensla svamparna med resterande olja, krydda med salt och peppar.
  3. Grilla lök och svamp över glöden på grillen tills de får fin färg. Flytta grönsakerna till indirekt värme på grillen och grilla ytterligare 5-10 minuter. Vänd dem då och då.
  4. Lägg de grillade grönsakerna på ett fat och strö över rostad lök.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.

Tips

Grillad portabello är jättegott att ersätta hamburgaren med i en vegoburgare.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 färska lökar med blast
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 2 stora portabellosvampar
  • 1 dl rostad lök

Näringsvärde
Per portion

Energi 779 kJ / 187 kCal