Ljummen portabello- och linssallad med citronsås
En underbar ljummen sallad som är ljuvligt god och snabblagad. Den umamirika portabellon och ostronskivlingen steks tills smakerna intensifieras och blandas ihop med linser, matig bulgur och aromatisk persilja. Servera salladen med en fräsch sås gjord på citron och smetana. Garnera med rucola och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port bulgur
Portabello- och linssallad
2 rödlökar
200 g portabellosvamp
150 g ostronskivling
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
salt
2 tsk chiliflakes
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1/2 kruka persilja
Citronsås
1 citron
2 dl smetana
salt
peppar
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2289 KJ / 544 kCal
Fett32 g
Salt2.26 g
Kolhydrater46 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tycker den tidigare kommentaren är lite väl hård. Gillar man alla enskilda komponenter, så blir kombinationen en helt okej vardagsrätt, tycker jag.
Fredrik
2023-06-01Har ni ? Överträffat er själva nu? FY !!!!! Ge kocken en spark i a……
Christina
2021-11-07