Ljummen portabello- och linssallad med citronsås

21
0 Klimatsmart
Ljummen portabello- och linssallad med citronsås

En underbar ljummen sallad som är ljuvligt god och snabblagad. Den umamirika portabellon och ostronskivlingen steks tills smakerna intensifieras och blandas ihop med linser, matig bulgur och aromatisk persilja. Servera salladen med en fräsch sås gjord på citron och smetana. Garnera med rucola och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2017

Ljummen portabello- och linssallad med citronsås

Ingredienser

4 portioner
4
port bulgur

Portabello- och linssallad

2
rödlökar
200 g
portabellosvamp
150 g
ostronskivling
3 msk
olivolja
2
vitlöksklyftor
-
salt
2 tsk
chiliflakes
1
förp kokta gröna linser (à 380 g)
1/2
kruka persilja

Citronsås

1
citron
2 dl
smetana
-
salt
-
peppar
65 g
rucola

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgurn mot glutenfri couscous, ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2289 KJ / 544 kCal
Fett 32 g
Salt 2.26 g
Kolhydrater 46 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept