Spenatpasta med svamp och valnötter

15
1 Klimatsmart
Spenatpasta med svamp och valnötter

En krämig pasta är aldrig fel och när den även innehåller ostronskivling, portabellosvamp och valnötter kan inget gå fel. Medan radiatoripastan kokar svänger du ihop såsen bestående av spenat, svampen och vita bönor. Grovhacka valnötter och plocka bladen av en basilika som en final touch och måltiden är serverad!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2018

Spenatpasta med svamp och valnötter

Ingredienser

4 portioner
150 g
ostronskivling
200 g
portabellosvamp
1/2
purjolök
2 msk
olivolja
200 g
spenat
1
förp, kokta stora vita bönor (à 380 g)
2 dl
matlagningsgrädde
1 dl
lättmjölk
1/2 msk
majsstärkelse
1 msk
japansk soja
-
salt
-
peppar
4
port pasta (gärna fullkorn)
1 dl
valnötter
1
kruka basilika

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentar

Agnes

2020-09-26

Menlös smak och rinnig sås

Näringsvärde per portion

Energi 2895 KJ / 692 kCal
Fett 35 g
Salt 3 g
Kolhydrater 68 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept