Spenatpasta med svamp och valnötter
En krämig pasta är aldrig fel och när den även innehåller ostronskivling, portabellosvamp och valnötter kan inget gå fel. Medan radiatoripastan kokar svänger du ihop såsen bestående av spenat, svampen och vita bönor. Grovhacka valnötter och plocka bladen av en basilika som en final touch och måltiden är serverad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2018
Ingredienser
4 portioner
150 g ostronskivling
200 g portabellosvamp
1/2 purjolök
2 msk olivolja
200 g spenat
1 förp, kokta stora vita bönor (à 380 g)
2 dl matlagningsgrädde
1 dl lättmjölk
1/2 msk majsstärkelse
1 msk japansk soja
salt
peppar
4 port pasta (gärna fullkorn)
1 dl valnötter
1 kruka basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2895 KJ / 692 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater68 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Menlös smak och rinnig sås
Agnes
2020-09-26