Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marinerad ostronskivling

Denna marinerade ostskivling, som står sig några veckor i kylskåp, är helt gudomligt god. Svampen låter du dra med het chilipeppar och dragon i blandningen av vinäger, olja och salt några dagar före du kan avnjuta den.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa svampen och skär i mindre bitar. Lägg svampen i en kastrull häll i vatten, vinäger, salt och ett smulat lagerblad. Koka upp och sjud 3-4 min under lock.
  2. Häll upp svampen i ett durkslag och låt den rinna av och svalna. Lägg svampen i en glasburk.
  3. Marinad: Blanda vinäger, olja och salt. Dela chilin och skrapa ur kärnorna. Strimla pepparn och blanda i oljan tillsammans med bladen från dragonkvisten.
  4. Häll marinaden över svampen. Sätt på ett lock och ställ svampen kallt ett par dagar. Skaka burken ett par gånger varje dag.
  5. Ät därefter den marinerade ostronskivlingen till sallad eller till en skiva paté.

Tips

Håller sig ett par veckor i kylskåp.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g ostronskivling
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 lagerblad
Marinad
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 liten röd chilipeppar
  • 2 kvistar färsk dragon
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?