Spenatpaj med svamp
Med färdig pajdeg behöver inte middagspajen ta särskilt lång tid. Fyll skalet med lite svamp, spenat och vår favoritost; Folke! Sväng ihop äggstanningen och häll över fyllningen innan den tillagas i ugnen. För lite sötma till rätten äter du den ihop med plommontomater. Smaklig spis önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2021
Ingredienser
Fyllning
Äggstanning
För alla
Kontrollera noga innehållet i pajdegen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, smör och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Varför blanda in klimatsmart mat?? Vi har lagat mat med dessa ingredienser i sedan jag var liten. Sedan undrar jag hur klimatsmart det är att köpa linser böner och annat konstigt från andra sidan jordklotet? Är det inte bättre att köpa närodlat från våra bönder?? Stödja Reko ring tex. Eller försöker ni bara ” uppfostra” svenska folket?!
Gill
2024-03-29Lite ovanligt osten ska va i fyllningen o inte överst som gratinering!? Men blir kanske ung. samma när äggstanningen flyter ner… 🤔
Sandra
2024-03-12Jätte gott och enkelt. Jag skakade in lite tabasco för lite extra smak.
Annemarie
2024-01-16