Spenatpaj med svamp

14
4
Spenatpaj med svamp

Med färdig pajdeg behöver inte middagspajen ta särskilt lång tid. Fyll skalet med lite svamp, spenat och vår favoritost; Folke! Sväng ihop äggstanningen och häll över fyllningen innan den tillagas i ugnen. För lite sötma till rätten äter du den ihop med plommontomater. Smaklig spis önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2021

Spenatpaj med svamp

Ingredienser

4 portioner
250 g
färsk pajdeg (gärna fullkorn)

Fyllning

250 g
färska champinjoner
150 g
ostronskivling
1
gul lök
200 g
färsk spenat
2 msk
smör
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar
150 g
riven ost (gärna Folke)
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)

Äggstanning

4
ägg
3 dl
mjölk
1/2 tsk
salt
1/2
ask plommontomater (à 500 g)
1
förp salladsmix (à 65 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i pajdegen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, smör och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Blanda gärna salladen med en vinägrett.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Linnea

2021-04-22

Jättegod, gojsig och bra smak. Hade i lite chili flakes.

Eleonora

2021-04-21

Färsk eller fryst spenat?

Redaktionen ICAse

2021-04-23

Hej Eleonora! Nu har vi uppdaterat receptet med att det är färsk spenat vi har använt. Det går även att använda fryst, tinad och väl urkramad bladspenat. Hoppas du gillar pajen. Hälsningar Ulrika

Ingegerd

2021-03-08

Den blev verkligen en succé!! Jättegod!

Näringsvärde per portion

Energi 2660 KJ / 637 kCal
Fett 41 g
Salt 3 g
Kolhydrater 36 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept