Spenatpaj med svamp

Med färdig pajdeg behöver inte middagspajen ta särskilt lång tid. Fyll skalet med lite svamp, spenat och vår favoritost; Folke! Sväng ihop äggstanningen och häll över fyllningen innan den tillagas i ugnen. För lite sötma till rätten äter du den ihop med plommontomater. Smaklig spis önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2025

Ingredienser
4 portioner
250 g färsk pajdeg (gärna fullkorn)
Fyllning
250 g färska champinjoner
150 g ostronskivling
1 gul lök
200 g färsk spenat
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
150 g riven ost (gärna Folke)
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Äggstanning
4 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
Sallad
2 plommontomater
1 förp salladsmix (à 65 g)
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2660 KJ / 637 kCal
Fett41 g
Salt3 g
Kolhydrater36 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott och enkelt recept
Alexandra
2025-02-28Det är en väldigt god paj! Men, vem klarar av att få ihop det här på 45 minuter?!?
Martin
2025-02-26Ingen av oss gillar svamp. Tråkigt att ni har svamp så ofta i era kassar.
Elin
2025-02-26