Spenatpaj med svamp

12
3
Spenatpaj med svamp

Med färdig pajdeg behöver inte middagspajen ta särskilt lång tid. Fyll skalet med lite svamp, spenat och vår favoritost; Folke! Sväng ihop äggstanningen och häll över fyllningen innan den tillagas i ugnen. För lite sötma till rätten äter du den ihop med plommontomater. Smaklig spis önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2021

Spenatpaj med svamp

Ingredienser

4 portioner
250 g
färsk pajdeg (gärna fullkorn)

Fyllning

250 g
färska champinjoner
150 g
ostronskivling
1
gul lök
200 g
spenat
2 msk
smör
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar
150 g
riven ost (gärna Folke)
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)

Äggstanning

4
ägg
3 dl
mjölk
1/2 tsk
salt
1/2
ask plommontomater (à 500 g)
1
förp salladsmix (à 65 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i pajdegen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, smör och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Blanda gärna salladen med en vinägrett.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Eleonora

2021-04-21

Färsk eller fryst spenat?

Ingegerd

2021-03-08

Den blev verkligen en succé!! Jättegod!

Annika

2021-02-23

Pajskalet måste förgräddas. Står ej i receptet. Blir degig och trist i botten. God smak!

Näringsvärde per portion

Energi 2660 KJ / 637 kCal
Fett 41 g
Salt 3 g
Kolhydrater 36 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept