Spenatpaj med svamp

Betyg 4.4 av 5.
20 personer har röstat
4
Spenatpaj med svamp

Med färdig pajdeg behöver inte middagspajen ta särskilt lång tid. Fyll skalet med lite svamp, spenat och vår favoritost; Folke! Sväng ihop äggstanningen och häll över fyllningen innan den tillagas i ugnen. För lite sötma till rätten äter du den ihop med plommontomater. Smaklig spis önskar vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2021

Spenatpaj med svamp

Ingredienser

4 portioner
250 g  färsk pajdeg (gärna fullkorn)

Fyllning

250 g  färska champinjoner
150 g  ostronskivling
1   gul lök
200 g  färsk spenat
2 msk  smör
1   vitlöksklyfta
salt
peppar
150 g  riven ost (gärna Folke)
1/2   ask färsk persilja (à 20 g)

Äggstanning

4   ägg
3 dl  mjölk
1/2 tsk  salt
1/2   ask plommontomater (à 500 g)
1   förp salladsmix (à 65 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i pajdegen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, smör och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Blanda gärna salladen med en vinägrett.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod, gojsig och bra smak. Hade i lite chili flakes.

Linnea

2021-04-22

Färsk eller fryst spenat?

Eleonora

2021-04-21

Hej Eleonora! Nu har vi uppdaterat receptet med att det är färsk spenat vi har använt. Det går även att använda fryst, tinad och väl urkramad bladspenat. Hoppas du gillar pajen. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2021-04-23

Den blev verkligen en succé!! Jättegod!

Ingegerd

2021-03-08

Näringsvärde per portion

Energi2660 KJ / 637 kCal
Fett41 g
Salt3 g
Kolhydrater36 g
Protein29 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tryffelrisotto med ostronskivling och pancetta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt ostronskivling med vitlök och persilja
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Marinerad ostronskivling
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Crostini med ostronskivling och citronmascarpone
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatiscrisp med svampsurprise
Betyg 2.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga