Skink- och ostpaj med sallad

Denna skink- och ostpaj är barnsligt god! Den rökta skinkan, fetaosten och oregano ger en fantastisk smakkombination. Häll äggstanningen i formen med pajdeg och sedan är det bara skjuts in i ugnen. Servera med en fräsch sallad gjord på tomater och salladsmix.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2018

Ingredienser
4 portioner
Paj
1 gul lök
1 förp strimlad, rökt skinka (à 180 g)
1/2 msk olivolja
6 ägg
3 dl mjölk
1 tsk torkad oregano
150 g fetaost
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 förp färsk pajdeg (à 250 g)
Sallad
250 g körsbärstomater
65 g salladsmix
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2792 KJ / 667 kCal
Fett40 g
Salt4 g
Kolhydrater41 g
Protein35 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag använder mig av tradionellt recept med mjöl, smör och vatten i min pajdeg, men jag tycker den blir torr. Hur får jag frasigheten? /Lisbeth
Lisbeth
2020-08-20Hej Lisbeth! Ursäkta sent svar. Generellt vad gäller pajdeg som man gör själv så gäller det att inte blanda degen för länge utan arbeta ihop degen snabbt. Hälsningar Elina
ICA-köket
2020-09-15Ska pajdegen förgräddas?
Emilia
2018-02-26Hej Emilia! Det behövs inte. Men har man gott om tid kan man göra det. Hälsningar Michelle
ICA-köket
2018-03-01