Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skink- och ostpaj med sallad

Denna skink- och ostpaj är barnsligt god! Den rökta skinkan, fetaosten och oregano ger en fantastisk smakkombination. Häll äggstanningen i formen med pajdeg och sedan är det bara skjuts in i ugnen. Servera med en fräsch sallad gjord på tomater och salladsmix.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Paj: Fräs lök och skinka i olivoljan.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk och oregano. Smula och blanda i osten. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter.
  5. Fördela skinkfyllningen på degen och häll över äggblandningen.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  7. Sallad: Dela tomaterna. Blanda med salladen.
  8. Servera pajen med sallad.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och fetaost utan laktos.

Tips

Blanda gärna salladen med en dijonsenapsvinägrett.

Ingredienser

Portioner: 4
Paj
  • 1 dl hackad gul lök
  • 180 g strimlad, rökt skinka
  • 1/2 msk olivolja
  • 6 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk oregano
  • 150 g fetaost
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 250 g färsk pajdeg
Sallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g salladsmix
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2792 kJ / 667 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept