Skink- och ostpaj med sallad
Denna skink- och ostpaj är barnsligt god! Den rökta skinkan, fetaosten och oregano ger en fantastisk smakkombination. Häll äggstanningen i formen med pajdeg och sedan är det bara skjuts in i ugnen. Servera med en fräsch sallad gjord på tomater och salladsmix.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2018
Ingredienser
4 portioner
Paj
1 gul lök
1 förp strimlad, rökt skinka (à 180 g)
1/2 msk olivolja
6 ägg
3 dl mjölk
1 tsk torkad oregano
150 g fetaost
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 förp färsk pajdeg (à 250 g)
Sallad
250 g körsbärstomater
65 g salladsmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2792 KJ / 667 kCal
Fett40 g
Salt4 g
Kolhydrater41 g
Protein35 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag använder mig av tradionellt recept med mjöl, smör och vatten i min pajdeg, men jag tycker den blir torr. Hur får jag frasigheten? /Lisbeth
Lisbeth
2020-08-20Hej Lisbeth! Ursäkta sent svar. Generellt vad gäller pajdeg som man gör själv så gäller det att inte blanda degen för länge utan arbeta ihop degen snabbt. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-09-15Ska pajdegen förgräddas?
Emilia
2018-02-26Hej Emilia! Det behövs inte. Men har man gott om tid kan man göra det. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-03-01