Skink- och ostpaj med sallad

17
2
Skink- och ostpaj med sallad

Denna skink- och ostpaj är barnsligt god! Den rökta skinkan, fetaosten och oregano ger en fantastisk smakkombination. Häll äggstanningen i formen med pajdeg och sedan är det bara skjuts in i ugnen. Servera med en fräsch sallad gjord på tomater och salladsmix.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2018

Skink- och ostpaj med sallad

Ingredienser

4 portioner

Paj

1 dl
hackad gul lök
180 g
strimlad, rökt skinka
1/2 msk
olivolja
6
ägg
3 dl
mjölk
1 tsk
oregano
150 g
fetaost
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
250 g
färsk pajdeg

Sallad

250 g
körsbärstomater
65 g
salladsmix

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och fetaost utan laktos.

Gör så här

Tips

Blanda gärna salladen med en dijonsenapsvinägrett.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Lisbeth

2020-08-20

Jag använder mig av tradionellt recept med mjöl, smör och vatten i min pajdeg, men jag tycker den blir torr. Hur får jag frasigheten? /Lisbeth

Redaktionen ICAse

2020-09-15

Hej Lisbeth! Ursäkta sent svar. Generellt vad gäller pajdeg som man gör själv så gäller det att inte blanda degen för länge utan arbeta ihop degen snabbt. Hälsningar Elina

Emilia

2018-02-26

Ska pajdegen förgräddas?

Redaktionen ICAse

2018-03-01

Hej Emilia! Det behövs inte. Men har man gott om tid kan man göra det. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2792 KJ / 667 kCal
Fett 40 g
Salt 4 g
Kolhydrater 41 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept