Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ostpaj med fräst ostronskivling

En ostpaj med fräst ostronskivling passar lika bra på buffébordet, som att avnjutas som ensamrätt med en fräsch sallad. Låt din krämiga ostpaj gräddas i ugnen och toppa sedan med mumsiga, nystekta svampar blandade med gräslök just innan servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka samman matfett och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform. Grädda pajskalet i 225°C, ca 10 min.
  2. Skala och skiva löken. Fräs i hälften av matfettet i en stekpanna. Vispa ihop ägg, gräddmjölk, salt och peppar. Blanda i osten. Lägg löken i pajskalet och häll på äggstanningen. Grädda i 200°C, ca 25 min i nedre delen av ugnen.
  3. Skär stora svampar i skivor, låt de små vara hela. Fräs svampen i resterande matfett. Krydda med salt och blanda i gräslöken. Häll svampen på pajen och servera med en sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 1/2 msk vatten
Fyllning
  • 1 1/2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 3 ägg
  • 3 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 1/2 dl riven lagrad ost
  • 250 g ostronskivling
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk hackad gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?