Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Potatiscrisp med svampsurprise

Potatiscrisp med svampsurprise är receptet som överraskar och förför. Potatisen och valnötterna hackas och blandas med en smet av ägg och champinjoner. Grädda därefter potatisplättarna och servera med sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovriv potatisen. Använd matberedarens grova rivskiva. Hacka valnötterna grovt. Blanda potatisriv och valnötshack med ägget. Krydda med salt och peppar. Låt stå medan svampen tillagas.
  2. Skala och hacka löken och skiva champinjonerna och ostronskivlingen. Fräs lök och svamp i en panna i olja några minuter. Krydda med salt och peppar samt hackad persilja.
  3. Värm en stekpanna med olja. Klicka i potatissmet och bre ut till plättar. Stek dem gyllenbruna och frasiga på båda sidor. Servera med sallad och ev bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis
  • 2 msk valnötter
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 liten lök
  • 400 g champinjoner
  • 200 g ostronskivling
  • 2 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer