Spenatpaj med svamp

Med färdig pajdeg behöver inte middagspajen ta särskilt lång tid. Fyll skalet med lite svamp, spenat och vår favoritost; Folke! Sväng ihop äggstanningen och häll över fyllningen innan den tillagas i ugnen. För lite sötma till rätten äter du den ihop med plommontomater. Smaklig spis önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2025

Ingredienser
4 portioner
250 g färsk pajdeg (gärna fullkorn)
Fyllning
250 g färska champinjoner
150 g ostronskivling
1 gul lök
200 g färsk spenat
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
150 g riven ost (gärna Folke)
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Äggstanning
4 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
Sallad
2 plommontomater
1 förp salladsmix (à 65 g)
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2660 KJ / 637 kCal
Fett41 g
Salt3 g
Kolhydrater36 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
11 stGår den servera kall?
Sandra
Hej Sandra! Pajen går att servera kall, men allra bäst är ju ljummen eller varm. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Jättegott och enkelt recept
Alexandra
Det är en väldigt god paj! Men, vem klarar av att få ihop det här på 45 minuter?!?
Martin