En grön vegetarisk lasagne med bland annat fetaost, bladspenat, broccoli och morötter, visst låter det gott? Med färska lasagneplattor får du en gedigen pastarätt med härlig sälta från fetaosten som garanterat går hem. Lasagnen går bra att frysa.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ann: "Blanda i lök... och morot" betyder att det läggs i den kokande tomatmjölken. Efter att ha reducerats i 10 min kallas detta "tomatsås" i fortsatta receptet. Det låter enklare än en klassisk lasagne. Spenat och broccoli antar jag har olika smak och konsistens i rätten.
Jens
2021-12-17Otroligt krångligt och rörigt recept. Rätten går ju inte att göra med vanliga lasagneplattor, endast med färska! Framförallt är receptet otydligt och ofullständigt. Vad gör man med uppkoket av lök och morötter? Ska detta blandas i tomatsåsen? Nej, detta recept får nobben av mig. Sen är det väl onödigt med både spenat och broccoli? Mycket tidsödande matlagning blev det....
Ann
2021-11-09God! Vi lade till halloumi också vilket var riktigt gott! Nästa gång kommer vi göra mindre bitar av broccolin också
Emma
2021-04-20