Gudruns gröna lasagne

Betyg 3.4 av 5.
15 personer har röstat
7
Gudruns gröna lasagne

En grön vegetarisk lasagne med bland annat fetaost, bladspenat, broccoli och morötter, visst låter det gott? Med färska lasagneplattor får du en gedigen pastarätt med härlig sälta från fetaosten som garanterat går hem. Lasagnen går bra att frysa.

Gudruns gröna lasagne

Ingredienser

4 portioner
1   paket färska lasagneplattor (à 200 g)
1   paket djupfrysta broccolibuketter (à 300 g)
1   paket djupfryst bladspenat (à 250 g)
1 - 1 1/2   gula lökar
1   klyfta vitlök
2 - 3   morötter
1   förpackning krossade tomater (à 500 g)
3 dl  mjölk
1   grönsaksbuljongtärning
1/2 - 3/4 tsk  salt
1/2 tsk  socker
1 - 1 1/2 krm  svartpeppar
2 msk  hackad basilika
200 g  fetaost

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och fetaost.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.Näringsvärdet är beräknat exklusive tillbehör.

Gör så här

Tips

Om torkade plattor används så behövs mera sås.

Tycker man att det är svårt att riva osten så går det bra att smula den.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Jag har lagt till lammfärs i grönsaksröran och getost i bechamelsåsen

Thor

2024-01-07

Ann: "Blanda i lök... och morot" betyder att det läggs i den kokande tomatmjölken. Efter att ha reducerats i 10 min kallas detta "tomatsås" i fortsatta receptet. Det låter enklare än en klassisk lasagne. Spenat och broccoli antar jag har olika smak och konsistens i rätten.

Jens

2021-12-17

Otroligt krångligt och rörigt recept. Rätten går ju inte att göra med vanliga lasagneplattor, endast med färska! Framförallt är receptet otydligt och ofullständigt. Vad gör man med uppkoket av lök och morötter? Ska detta blandas i tomatsåsen? Nej, detta recept får nobben av mig. Sen är det väl onödigt med både spenat och broccoli? Mycket tidsödande matlagning blev det....

Ann

2021-11-09

Näringsvärde per portion

Energi1414 KJ / 337 kCal
Fett14 g
Salt3.16 g
Kolhydrater30 g
Protein19 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Skinklasagne
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pastramilasagne
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svamplasagne med tomat och mozzarella
Betyg 4.5 av 5.
86 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vegolasagne
Betyg 4 av 5.
125 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnskyckling med vitlök och broccoli
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lasagne med rökt skinka och Västerbottensost
Betyg 3.9 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga