Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Gudruns gröna lasagne

En grön vegetarisk lasagne med bland annat fetaost, bladspenat, broccoli och morötter, visst låter det gott? Med färska lasagneplattor får du en gedigen pastarätt med härlig sälta från fetaosten som garanterat går hem. Lasagnen går bra att frysa.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela lasagneplattorna i tre lika stora bitar. Tina broccoli och bladspenat enligt förpackningarnas anvisningar.
  2. Dela eventuellt broccolin i mindre buketter. Skala lök, vitlök och morötter. Halvera och skiva löken, hacka vitlöken och skär morötterna i ca 5 cm långa stavar.
  3. Häll tomatkross och mjölk i en traktörpanna och smula i buljongtärningen. Tillsätt salt, socker och peppar och låt koka upp.
  4. Blanda i lök, vitlök och morötter. Låt koka utan lock ca 10 min. Smaka av med hackad basilika.
  5. Grovriv fetaosten. Häll lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form. Lägg på en lasagneplatta och varva sedan med broccoli, spenat, fetaost, sås och de övriga plattorna. Översta lagret ska vara sås och fetaost.
  6. Gratinera mitt i ugnen i 225°C, ca 15 min. Servera den gröna lasagnen med strimlad isbergssallad och bröd.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och fetaost.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.

Näringsvärdet är beräknat exklusive tillbehör.

Tips

Om torkade plattor används så behövs mera sås.

Tycker man att det är svårt att riva osten så går det bra att smula den.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
  • 1 paket djupfrysta broccolibuketter (à 300 g)
  • 1 paket djupfryst bladspenat (à 250 g)
  • 1 1/2 gula lökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 morötter
  • 1 förpackning krossade tomater (à 500 g)
  • 3 dl mjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3/4 tsk salt
  • 1/2 tsk socker
  • 1 1/2 krm svartpeppar
  • 2 msk hackad basilika
  • 200 g fetaost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1414 kJ / 337 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept