Pasta med spenat och feta

13
2
Pasta med spenat och feta

Alla ingredienserna; pasta, fräst vitlök, stora vita bönor, fetaost, körsbärstomater och bladspenat blandas ihop och smakas av med pressad citron, salt och peppar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2012

Pasta med spenat och feta

Ingredienser

4 portioner
4 port tagliatelle (gärna fullkorn)
3 vitlöksklyftor
250 g körsbärstomater
2 msk olivolja
400 g bladspenat
380 g kokta stora vita bönor
100 g fetaost
1/2 citron
salt och peppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaosten eller byt ut den mot mjölkfritt sojaalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Andreas

2020-02-19

Märkliga proportioner och tillagningsinstruktioner. Att blanda allt i pastakastrullen gör det bara kallt? Bättre att göra det i stekpannan samt använda dubbelt så mycket vitlök.

Redaktionen ICAse

2020-02-21

Hej Andreas! Pastakastrullen är ju fortfarande lite varm, du ska bara hälla av pastavattnet och sen tillbaka med pastan i kastrullen. Men det går självklart lika bra att blanda allt i stekpannan om den är tillräckligt stor. Bra tips att öka upp mängden vitlök om man gillar det, själv hade jag valt att minska till en vitlöksklyfta :D Hälsningar Ulrika

Emelie

2012-06-20

Snabbt och enkelt, den vitlöksfrästa spenat var verkligen god!

Näringsvärde per portion

Energi 2287 KJ / 544 kCal
Fett 15 g
Salt 2 g
Kolhydrater 67 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden