Pasta med spenat och feta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med spenat och feta

Alla ingredienserna; pasta, fräst vitlök, stora vita bönor, fetaost, körsbärstomater och bladspenat blandas ihop och smakas av med pressad citron, salt och peppar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Halvera tomaterna.
  3. Fräs vitlöken snabbt i olivoljan i en stekpanna. Tillsätt spenaten och fräs tills all vätska är borta.
  4. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Häll av pastan och blanda den med spenat, tomater och bönor i pastakastrullen. Blanda i bitar av fetaosten precis innan servering.
  5. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut fetaosten eller byt ut den mot mjölkfritt sojaalternativ.
Gör äggfri: Använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna tagliatelle)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 400 g bladspenat
  • 380 g stora vita bönor
  • 150 g fetaost
  • 1/2 citron
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2287 kJ / 544 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept