Pasta med spenat och feta
Alla ingredienserna; pasta, fräst vitlök, stora vita bönor, fetaost, körsbärstomater och bladspenat blandas ihop och smakas av med pressad citron, salt och peppar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2012
Ingredienser
4 portioner
4 port tagliatelle (gärna fullkorn)
3 vitlöksklyftor
250 g körsbärstomater
2 msk olivolja
400 g bladspenat
380 g kokta stora vita bönor
100 g fetaost
1/2 citron
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2287 KJ / 544 kCal
Fett15 g
Salt2 g
Kolhydrater67 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Märkliga proportioner och tillagningsinstruktioner. Att blanda allt i pastakastrullen gör det bara kallt? Bättre att göra det i stekpannan samt använda dubbelt så mycket vitlök.
Andreas
2020-02-19Hej Andreas! Pastakastrullen är ju fortfarande lite varm, du ska bara hälla av pastavattnet och sen tillbaka med pastan i kastrullen. Men det går självklart lika bra att blanda allt i stekpannan om den är tillräckligt stor. Bra tips att öka upp mängden vitlök om man gillar det, själv hade jag valt att minska till en vitlöksklyfta :D Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-02-21Snabbt och enkelt, den vitlöksfrästa spenat var verkligen god!
Emelie
2012-06-20