Mangoldpaj med kryddost
Här får du recept på en härlig höstpaj som du fyller med mangold och purjolök samt kryddig ost. Pajen passar extra bra till kräftfesten men kan naturligtvis även ätas andra tider på året. Fräs purjon och mangolden i lite smör innan du lägger den i pajskalet så kommer alla fina smaker från grönsakerna fram extra bra.
Ingredienser
6 portioner
250 g färsk pajdeg
Fyllning
1 purjolök (à ca 300 g)
200 g mangold
1 msk smör eller olja
4 dl riven kryddost
Äggstanning
4 ägg
2 1/2 dl mellangrädde
1 1/2 dl mjölk (1,5%)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
För alla
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och mjölk.
Gör så här
Tips
Blir det en bit paj kvar går det utmärkt att frysa in den.
Har du lagat receptet?
Kommentarer