Pannkakor med vitlöksfräst svamp, pinjenötter och fetaost

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
4
Pannkakor med vitlöksfräst svamp, pinjenötter och fetaost

Istället för pannkakor med sylt kan du servera de här pannkakorna med vitlöksfräst svamp, pinjenötter och fetaost - en matigare variant av klassikern. Fetaosten med sin sälta och pinjenötternas knaprighet bryter fint av med pannkakans mjuka smak.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003

Pannkakor med vitlöksfräst svamp, pinjenötter och fetaost

Ingredienser

4 portioner
1   sats pannkakor (se länk nedan under steg 2)
100 g  champinjoner
1 tsk  finhackad vitlök
2 msk  olja
1   påse färsk bladspenat (à 150 g)
2 msk  rostade pinjenötter
100 g  tärnad fetaost

För alla

Gör mjölkproteinfritt: använd tofu i stället för fetaost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Camilla har visst inte läst receptet ordentligt, för där står 100 g champinjoner.

Majvor

2008-02-16

Mycket god variant istället för de klassiska pannkakorna med sylt! Jag tyckte det blev bäst om man tog av pannan från värmen innan spenaten och fetan skulle i. Annars blev framförallt spenaten ganska tråkig. Mängden champinjoner tycker jag man kan ta efter smak.

Cecilia

2005-05-12

Hur mycket champinjoner ska det vara? De står ju inte ens med i receptet...

Camilla

2005-03-16

Testa liknande recept

Champinjon- och baconfyllda crèpes
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Capricciosa-crêpes
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Crêpes med champinjoner och sojabönor
Betyg 2.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparris- och svampfräs
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nudelpanna med svamp
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Paprikapesto med fetaost och rostade pinjenötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga