Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pannkakor med vitlöksfräst svamp, pinjenötter och fetaost

Istället för pannkakor med sylt kan du servera de här pannkakorna med vitlöksfräst svamp, pinjenötter och fetaost - en matigare variant av klassikern. Fetaosten med sin sälta och pinjenötternas knaprighet bryter fint av med pannkakans mjuka smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär champinjonerna i fjärdedelar. Stek dem med vitlöken i en het stekpanna med olja.
  2. Blanda ner bladspenaten. Krydda med salt och peppar. Rör ner pinjenötterna och feta-osten. Stek pannkakorna från receptet Grundrecept plättar och pannakakor. Lägg upp och skeda svampblandningen över.

För alla

Gör mjölkproteinfritt: använd tofu i stället för fetaost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 sats pannkakor (se länk nedan under steg 2)
  • 100 g champinjoner
  • 1 tsk finhackad vitlök
  • 2 msk olja
  • 1 påse färsk bladspenat (à 150 g)
  • 2 msk rostade pinjenötter
  • 100 g tärnad fetaost
Lägg till i inköpslistan