Pannkakor med vitlöksfräst svamp, pinjenötter och fetaost
Istället för pannkakor med sylt kan du servera de här pannkakorna med vitlöksfräst svamp, pinjenötter och fetaost - en matigare variant av klassikern. Fetaosten med sin sälta och pinjenötternas knaprighet bryter fint av med pannkakans mjuka smak.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003
Ingredienser
4 portioner
1 sats pannkakor (se länk nedan under steg 2)
100 g champinjoner
1 tsk finhackad vitlök
2 msk olja
1 påse färsk bladspenat (à 150 g)
2 msk rostade pinjenötter
100 g tärnad fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Camilla har visst inte läst receptet ordentligt, för där står 100 g champinjoner.
Majvor
2008-02-16Mycket god variant istället för de klassiska pannkakorna med sylt! Jag tyckte det blev bäst om man tog av pannan från värmen innan spenaten och fetan skulle i. Annars blev framförallt spenaten ganska tråkig. Mängden champinjoner tycker jag man kan ta efter smak.
Cecilia
2005-05-12Hur mycket champinjoner ska det vara? De står ju inte ens med i receptet...
Camilla
2005-03-16