Spenatpaj med fetaost

En god vegetarisk lakto-ovo är aldrig fel! Utmärkt som vardagsmiddag, lunch eller att ta med på utflykten. Här får den klassiska vegetariska smakkombinationen spenat och fetaost ta plats i ett krispig pajskal. Servera gärna med en sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2184 KJ / 521 kCal
Fett35 g
Salt2.5 g
Kolhydrater31 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
11 stSmidigt och enkelt och SÅ gott! Körde dock med färsk spenat och hackade den lite mindre än att ha stora blad. Funkar kalas till matlåda också.
Emelie
Väldigt smidig och enkel att göra. Jag brukar älska spenat i paj men denna med fryst spenat påminde om lukten av fiskmat så jag kunde tyvärr inte äta upp den. En stor påse färsk spenat och ett extra paket fetaost hade nog gjort den bättre!
Julia
Gott! Bytte mjölken till 2dl grädde +1dl yoghurt La till 2dl riven ost. Kan aldrig bli för mkt ost 😀
Agneta
Nja, inte min favorit
Carina
Jättegod paj! Enkel att laga och den blir lyckad varje gång. Jag gör gärna egen pajdeg, och har vid behov gjort glutenfri pajdeg på bovetemjöl.
Mia-carin
Väldigt gott!
Lina
Inte att rekommendera
Anton
Nyttigt och gott på samma gång. Se till att all.vätska försvunnit innan spenaten hälla i pajformen.
Peter
Jättegott. Fanns ingen blad spenat i frysen i butiken och tyckte det var lite väl lyxigt med färsk, så jag använde spenat i bitar som jag tinade som jag kramade ur mesta vätskan ur. Använde en gnutta socker, lärt hemmifrån, och extra riven ost i äggstanningen.
Mariana
Den blev jättegod! Hade eventuellt kunnat ha lite mer fetaost men absolut inte nödvändigt!
Ellis