Spenatpaj med fetaost

En god vegetarisk lakto-ovo är aldrig fel! Utmärkt som vardagsmiddag, lunch eller att ta med på utflykten. Här får den klassiska vegetariska smakkombinationen spenat och fetaost ta plats i ett krispig pajskal. Servera gärna med en sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024

Gör så här
00:10:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2184 KJ / 521 kCal
Fett35 g
Salt2.5 g
Kolhydrater31 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smidigt och enkelt och SÅ gott! Körde dock med färsk spenat och hackade den lite mindre än att ha stora blad. Funkar kalas till matlåda också.
Emelie
2025-09-04Väldigt smidig och enkel att göra. Jag brukar älska spenat i paj men denna med fryst spenat påminde om lukten av fiskmat så jag kunde tyvärr inte äta upp den. En stor påse färsk spenat och ett extra paket fetaost hade nog gjort den bättre!
Julia
2025-08-11Gott! Bytte mjölken till 2dl grädde +1dl yoghurt La till 2dl riven ost. Kan aldrig bli för mkt ost 😀
Agneta
2025-07-06