Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel 15 min i köket

Spenat- och ostpaj med kikärter

Färdig pajdeg hjälper dig att laga en fräsch paj på kort tid. En riktigt god och mättande fyllning görs av kikärtor och spenat som du fräser i olja, vitost bidrar med fin sälta. Över fyllningen hälls en äggstanning. Efter cirka en halvtimme i ugnen är pajen klar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skölj kikärtorna i kallt vatten och låt dem rinna av i en sil. Tärna vitosten. 
  3. Fräs spenaten i oljan i en stekpanna.
  4. Lägg pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter (för 4 port), lägg i spenat, kikärtor och ost.  
  5. Vispa ihop ägg och mjölk, krydda med salt och peppar. Häll äggstanningen över pajen och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
  6. Servera gärna pajen med en sallad.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: byt vitost mot laktosfri fetaost och laktosfri mjölkdryck.

Tips

Pressa en vitlöksklyfta i den stekta spenaten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp kikärter (à 390 g)
  • 150 g vitost i bit (20%)
  • 200 g färsk spenat
  • 250 g pajdeg
  • 6 ägg
Att ha hemma
  • 1 msk olja
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2885 kJ / 690 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer