Spenat- och ostpaj med kikärter
Färdig pajdeg hjälper dig att laga en fräsch paj på kort tid. En riktigt god och mättande fyllning görs av kikärtor och spenat som du fräser i olja, vitost bidrar med fin sälta. Över fyllningen hälls en äggstanning. Efter cirka en halvtimme i ugnen är pajen klar.
Ingredienser
4 portioner
2 förp kikärtor (à 390 g)
150 g vitost i bit (20%)
200 g färsk spenat
250 g pajdeg
6 ägg
Att ha hemma
1 msk olja
4 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2885 KJ / 690 kCal
Fett36 g
Salt2.01 g
Kolhydrater51 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det smakade inte så mycket och kikärterna dominerade för mycket.
Anita
2020-09-30Gick & äta men gör inte den en gång till🙈
Sara
2019-05-08