Spenatlasagne med chèvre

40
8
Spenatlasagne med chèvre

Vad är härligare till fredagsmiddagen än en klassisk lasagne med en liten twist? Denna smarriga lasagne är helt vegetarisk med spenat, basilika och chèvre. Riktigt fräscht och ett glas rödvin till är ingen dum idé!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006

Spenatlasagne med chèvre

Ingredienser

4 portioner
1 paket fryst bladspenat (à 250 g)
1 stor gul lök
1 msk olivolja
ca 150 g chèvre
4 dl mjölk
10 soltorkade tomater
1 tsk torkad basilika
1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
salt och peppar

För alla

Spenatlasagne innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: använd lasagneplattor utan gluten och förkoka dem enligt anvisning på förpackningen.
Gör mjölkfri: byt chèvre mot tofu och mjölk mot t ex Solhavre.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Sigrid

2020-04-20

Väldigt god! Går att variera beroende på vad man gillar. Också bytt ut en del av mjölken mot keso/ turkisk yoghurt. Lite parmesan blir också gott att ha i.

Sigrid

2020-03-20

Jättegott! Jag byter ut en del av mjölken mot keso och turkisk yoghurt. Många gillar inte chèvre men man kan ta annan smakrik ost istället!

Mica

2012-11-25

En favorit som jag kommer vilja äta med jämna mellanrum - supergod!

Näringsvärde per portion

Energi 1489 KJ / 356 kCal
Fett 22 g
Salt 2 g
Kolhydrater 21 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden