Kyckling- och chèvrelasagne med sparris och äpple | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kyckling- och chèvrelasagne med sparris och äpple

En lite lyxigare variant på lasagne baserad på kyckling och smaksatt med chèvreost. Det rivna äpplena är ett spännande inslag som bidrar med lite sötma. Med sparris på toppen blir det här ett fantastiskt middagsalternativ. Servera med råkostmixen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka äpplena.
  3. Bryn kycklingfärsen i 1/4 av matfettet i en stekpanna. Rör i lök, äpple och tomatpuré. Låt allt fräsa ca 3 minuter. Tillsätt krossade tomater, timjan, salt och peppar. Låt röran koka på svag värme ca 5 minuter.
  4. Smält resterande matfett i en kastrull. Ta från värmen och rör ut mjölet. Späd med mjölken lite i taget under vispning. Koka upp och låt såsen sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt.
  5. Varva bechamelsås, färsröra och lasagneplattor i en smord, ugnssäker form, ca 20 x 30 cm (för 4 port). Börja och avsluta med ett tunt lager bechamelsås. Smula getosten ovanpå såsen. Sätt mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Skär under tiden bort den nedre, torra delen på sparrisen. Koka sparrisen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och skär i mindre bitar. Toppa lasagnen med sparrisbitarna när ca 5 minuter av tillagningstiden återstår.
  7. Servera kyckling- och chèvrelasagnen med råkostmixen och gärna ett gott knäckebröd.

För alla

Rätten innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta och servera med glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett, ersätt chèvren med riven hårdost.

Tips

Kyl sparrisen hastigt i iskallt vatten så bevaras färgen bättre. Blanda äpplena med salladen eller bjud i klyftor till dessert om varm frukt i maten inte är någon favorit.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 röda äpplen
  • 400 g kycklingfärs
  • 4 msk smör eller margarin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 200 g getost av chèvretyp
  • 250 g grön sparris
  • 1 påse röd råkostmix
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2836 kJ / 727 kCal