Kyckling- och chèvrelasagne med sparris och äpple
En lite lyxigare variant på lasagne baserad på kyckling och smaksatt med chèvreost. Det rivna äpplena är ett spännande inslag som bidrar med lite sötma. Med sparris på toppen blir det här ett fantastiskt middagsalternativ. Servera med råkostmixen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2011
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 röda äpplen
400 g kycklingfärs
4 msk smör eller margarin
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 tsk torkad timjan
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
200 g färska lasagneplattor
200 g getost av chèvretyp
250 g grön sparris
1 påse röd råkostmix
För alla
Rätten innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta och servera med glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett, ersätt chèvren med riven hårdost.
Gör så här
Tips
Kyl sparrisen hastigt i iskallt vatten så bevaras färgen bättre. Blanda äpplena med salladen eller bjud i klyftor till dessert om varm frukt i maten inte är någon favorit.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2836 KJ / 727 kCal
Fett32.7 g
Kolhydrater57.2 g
Protein45.9 g
Kommentarer
😋😋😋😋
Eva
2021-09-04Supergott
Birgitta
2020-10-06Helt underbar! Har betydligt mer sås och ibland lasagneplattor än vad som förordas, receptet är verkligen ett ess i rockärmen. Hittills gått hem hos alla som smakat vilket ändå är ganska ovanligt. Jättefin balans tillsammans med råkostmix/sallad, fräscht och mättande.
Hanna
2019-05-10