Chèvresallad med rödbetor och senapsdressing
Chèvre och rödbetor är en klassisk smakkombination som aldrig slår fel. Här får de två smakkompisarna ta plats i en sallad tillsammans med matvete, bladspenat och valnötter som toppas med en sötsyrlig senapsdressing.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023
Ingredienser
4 portioner
2 dl matvete eller quinoa
1/2 dl rostade valnötter
500 g kokta rödbetor
1 fänkål (à ca 300 g)
2 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
ca 200 g chèvre
65 g färsk bladspenat
Dijon- och honungsdressing
1/2 dl olivolja
2 msk honung
2 msk dijonsenap
2 msk vinäger
1 tsk svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2089 KJ / 499 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater38 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiskt goda smakkombinationer! Passar som lätt lunch en varm vår-/sommardag.
Helen
2024-05-16Mycket god. Åt med havreris isf matvete. Vill äta detta snart igen.
Monica
2023-11-05Väldigt gott! Prova att byta ut vinägern mot citron, så blir det lite rundare smak på dressingen.
Kerstin
2023-11-04