Morotssallad

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
1
Morotssallad

Den här färgrika morotssalladen är ett måste på ditt buffébord! Strimlad morot blandas med haricots verts och tomater och suger åt sig smakerna från en spännande dressing bestående av het chili, fisksås och vitlök.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2009

Morotssallad

Ingredienser

6 portioner
500 g  morötter
1   paket färska haricots verts (bönor) (à 150 g)
2 - 3   chilifrukter (t ex spansk peppar)
4   tomater
4   vitlöksklyftor
ca 1/2 dl  limejuice (1/2 dl motsvarar 2 lime)
4 msk  socker
2 msk  asiatisk fisksås
1/2 dl  osaltade jordnötter eller cashewnötter

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Alldels för mycket vitlök. Slutade med att vi slängde hela salladen. Tråkigt att ödsla så mycket mat.

Jessika

2020-06-28

Hej Jessika! Tråkigt att du inte gillade salladen och att du behövde slänga den. Vitlöksklyftor kan variera ganska mycket i storlek och vitlökssmak är ju väldigt individuellt, så bäst är om man anpassar vitlöken efter eget tycke och smak. Hoppas du hittar något annat recept du gillar bättre eller provar dig fram med färre vitlöksklyftor. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-06-30

Testa liknande recept

Gurk-/papayasallad (Som Tam)
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Thailändsk slaw med jordnötter
Betyg 4.6 av 5.
71 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gaeng massaman nua
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekta nudlar
Betyg 3.7 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Het krabbcurry med nudlar
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Asiatisk biffsallad
Betyg 4.1 av 5.
69 personer har röstat
Under 30 min att tillaga