Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Medel

Morotssallad

Den här färgrika morotssalladen är ett måste på ditt buffébord! Strimlad morot blandas med haricots verts och tomater och suger åt sig smakerna från en spännande dressing bestående av het chili, fisksås och vitlök.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala moroten. Strimla eller grovriv den. Skär bort stjälkfästet på haricots vertsen. Blanda detta.
  2. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Finhacka 1/4 av tomaterna. Skala och finriv vitlöken. Blanda detta med limejuice, socker och fisksås.
  3. Hacka nötterna. Skär de resterande tomaterna i klyftor. Blanda med morötterna. Häll över såsen. Smaka ev av med mer fisksås.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g morötter
  • 1 paket färska haricots verts (à 150 g)
  • 2 - 2 1/2 chilifrukter (t ex spansk peppar)
  • 4 tomater
  • 4 vitlöksklyftor
  • ca 1/2 dl limejuice (1/2 dl motsvarar 2 lime)
  • 4 msk socker
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 1/2 dl osaltade jordnötter eller cashewnötter
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer