Morotssallad

Den här färgrika morotssalladen är ett måste på ditt buffébord! Strimlad morot blandas med haricots verts och tomater och suger åt sig smakerna från en spännande dressing bestående av het chili, fisksås och vitlök.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2009

Ingredienser
6 portioner
500 g morötter
1 paket färska haricots verts (bönor) (à 150 g)
2 - 3 chilifrukter (t ex spansk peppar)
4 tomater
4 vitlöksklyftor
ca 1/2 dl limejuice (1/2 dl motsvarar 2 lime)
4 msk socker
2 msk asiatisk fisksås
1/2 dl osaltade jordnötter eller cashewnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Alldels för mycket vitlök. Slutade med att vi slängde hela salladen. Tråkigt att ödsla så mycket mat.
Jessika
2020-06-28Hej Jessika! Tråkigt att du inte gillade salladen och att du behövde slänga den. Vitlöksklyftor kan variera ganska mycket i storlek och vitlökssmak är ju väldigt individuellt, så bäst är om man anpassar vitlöken efter eget tycke och smak. Hoppas du hittar något annat recept du gillar bättre eller provar dig fram med färre vitlöksklyftor. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-06-30